OECD Tarafından Düzenlenen 141. Rekabet Komitesi Toplantısı ve 22. Küresel Rekabet Forumuna Katılım Sağlandı. (18.12.2023)

4-6 Aralık 2023 tarihlerinde Paris’te düzenlenen OECD Rekabet Komitesine bağlı “2 No’lu Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu” ile “3 No’lu İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu”nun toplantılarına, 141. Rekabet Komitesi Toplantısı’na ve 7-8 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen Küresel Rekabet Forumuna Rekabet Kurumunca katılım sağlanmıştır. Rekabet Kurumunu temsilen Daire Başkan Yardımcısı Fatma ATAÇ, Rekabet Uzmanı Ahmet SAĞDUYU, Rekabet Uzmanı Kübra Dilara AYAR ve Rekabet Uzman Yardımcısı Hakan ARSLANBENZER toplantılarda katılımcı olarak yer almıştır.

Rekabet Komitesinin toplantılarında, “Rekabet ve Spor”, “Rekabet Otoritelerinin İdeal Düzeni, Teşkilatı ve Yetkileri”, “Ufuk Taraması”, “Rekabet ve İnovasyon – İhlal Dosyalarında İnovasyonun Rolü”, “Seri Devralmalar ve Sektör Yoğunlaşmaları”, “Rekabet Hukuku Yaptırımları Bakımından Pazar Dışı Etkinlik Savunması” ve “Yıllık Rekabet Politikası Raporları” başlıklı konular; Küresel Rekabet Forumunda ise “Küreselleşmeden Bölgeselleşmeye”, “Pişmanlık Programlarına Alternatifler”, “Kartel Dosyalarında İktisadi Delillerin Kullanımı” ve “Birleşme-Devralma Çözümlerinin Sonradan Değerlendirilmesi” konuları tartışılmıştır.

Daire Başkan Yardımcısı Fatma ATAÇ tarafından “Birleşme-Devralma Çözümlerinin Sonradan Değerlendirilmesi” ve “Yıllık Rekabet Politikası Raporları” başlıklı oturumlarda, Rekabet Uzmanı Ahmet SAĞDUYU tarafından “Seri Devralmalar ve Sektör Yoğunlaşmaları” başlıklı oturumda, Rekabet Uzmanı Kübra Dilara AYAR tarafından “Rekabet ve İnovasyon – İhlal Dosyalarında İnovasyonun Rolü” başlıklı oturumda kurumumuzun tecrübeleri paylaşılmıştır. Ayrıca, Rekabet Uzmanı İbrahim ŞAHİN tarafından “Kartel Dosyalarında İktisadi Delillerin Kullanımı” başlıklı oturuma, Rekabet Uzman Yardımcısı Hakan ARSLANBENZER tarafından “Pişmanlık Programlarına Alternatifler” başlıklı oturuma yazılı katkıda bulunulmuştur.