OECD Rekabet Komitesi ve bu Komite altındaki 2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu ile 3 numaralı Uluslararası İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu toplantılarına Kurumumuzdan da katılım sağlandı (27.12.2012)

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD) bünyesinde yer alan

 

Rekabet Komitesi ve bu Komite altındaki 2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu ile 3 numaralı İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu toplantıları 14-17 Haziran 2010 tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilmiştir. Söz konusu toplantılara Kurumumuz Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI başkanlığında, Uluslararası İlişkiler Müdür Vekili ve Rekabet Başuzmanı Yaşar TEKDEMİR, Rekabet Başuzmanı İbrahim AYDEMİR, Rekabet Uzmanları Çiğdem ÜNAL ve Mehmet Selim ÜNAL’ dan oluşan bir heyet katılmıştır.

 

Rekabet Komitesi ve bağlı Çalışma Grupları toplantılarında esas olarak aşağıdaki konular masaya yatırılmıştır.
  • Standart Belirlenmesi ve Rekabet
  • Profesyonel Spor Dalları ve Rekabet
  • Adli ve İdari Süreçlerde Adil Usul Kuralları
  • Gaz ve Telekomünikasyon Sektörlerinde Yapısal Ayrım
  • Kamu Alımları/İhalelere Danışıklı Teklif Verilmesi
  • Kredi Rating Kurumları: Rekabet ile ilgili Hususlar
  • Krizden Çıkış Stratejileri
  • Üye Ülke 2009 Yılı Faaliyetleri (2009 Yıllık Raporu)

Bu konulardan ülkemiz tecrübesi dikkate alınarak şu yazılı katkılar ve 2009 Yıllık Raporu OECD Rekabet Komitesi Sekreteryasına iletilmiştir:

 

OECD toplantıları sırasında Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI bir dizi ülke temsilcisiyle ikili temaslarda bulunmuştur. Ayrıca ICN Yönetim Kurulu toplantısına katılım sağlanmıştır. Söz konusu toplantıda 9. Yıllık Konferans değerlendirmesi yapılmış ve ICN’nin gelecek kurumsal yapısı ve olası çalışma konularıyla Hollanda Rekabet Kurumu ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 10. Yıllık Konferans hazırlıkları ele alınmıştır.

Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI OECD Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet EROZAN’ı ziyaret ederek OECD’nin güncel konuları ve Türkiye’nin OECD nezdindeki konumu ve faaliyetleri hakkında görüş alış-verişinde bulunmuştur.