KKTC Rekabet Kurulu Paneli ne Katılım (21.5.2014)

KKKTC Rekabet Rekabet Kurulu tarafından 15 Mayıs 2014 tarihinde düzenlenen “Rekabet Kültürünün Oluşmasında Rekabet Politikalarının Rolü” konulu panele Kurumumuz temsilen Kurum II. Başkanı Kenan TÜRK, Kurul üyesi Fevzi ÖZKAN ve Dış İlişkiler, Eğitim ve Rekabet Savunuculuğu Daire Başkan V. İbrahim AYDEMİR katıldılar.

KKTC iş dünyası ve akademik camia tarafından yoğun ilgiye mazhar olan panelde Kurumumuz II. Başkanı Kenan TÜRK bir açılış konuşması yaparak KKTC Rekabet Kurulu ile olan ilişkilere Türkiye Rekabet Kurumu olarak verilen öneme, KKTC Rekabet Kurulu’nun kuruluşundan bu yana özveriyle çalışmasından duyulan memnuniyete değindi ve Kurul’un kadro sıkıntısının bir an evvel çözülerek etkin biçimde faaliyete geçmesinin önemine değindi.

Kurul üyemiz Fevzi ÖZKAN da panelde bir sunum yaparak Rekabet Kurumu’nun 17 yıllık uygulama tecrübesini istatistikler ve anekdotlar eşliğinde izleyicilerle paylaştı. ÖZKAN, KKTC Rekabet Kurulu’nun bu uygulama tecrübesinden özellikle yararlanması gereken hususların altını çizdiği konuşmasının ardından katılımcılardan gelen soruları cevapladı.