Ceza Yönetmeliği Taslağı ve İş Dünyasının Rekabete ve Rekabet Kurumuna Bakışı Konulu Konferanslar Düzenlendi (28.2.2014)

27 Şubat 2014 tarihinde Rekabet Kurumu Konferans Salonu'nda düzenlenen perşembe konferansının ilk bölümünde Kurumumuz Eski Rekabet Uzmanlarından Şahin ARDIYOK, Derya GENÇ ve Oğuzkan GÜZEL “İş Dünyasının Rekabete ve Rekabet Kurumuna Bakışı” konulu konferansı sundular. Özel sektörün Rekabet Kurumu ve meslek personeli hakkındaki bilgi seviyeleri ve kurum tarafından yapılan inceleme ve araştırmalara yaklaşımlarının ele alındığı konferansın ilk bölümünün ardından Ceza Yönetmeliği Taslağının tartışılacağı panel başladı.

Oturum Başkanlığını Danıştay (E.) Üyesi ve Ank. Üniv. Huk. Fak. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali ULUSOY’un yürüttüğü panelde, Rekabet Uzmanı Hüseyin COŞGUN ve eski Rekabet Uzmanı Av. Haluk ARI ile birlikte Yrd. Doç. Dr. Kerem Cem SANLI ve Yrd. Doç. Dr. Muzaffer EROĞLU panelist olarak yer aldılar. Mevcut yönetmelikte değişikliğe gidilmesinin sebepleri ile taslakla getirilen yeniliklerin ele alındığı panelde, gerek meslek personeli gerekse özel sektör temsilcileri ve danışmanları taslak hakkında görüş ve değerlendirmelerini paylaştılar. Konferans, soru cevap bölümü ile sona erdi.