X. Rekabet Hukuku ve İktisadında Güncel Gelişmeler Sempozyumu (27.12.2012)

X. Rekabet Hukuku ve İktisadında Güncel Gelişmeler Sempozyumu, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ile işbirliği yapılarak 22 Mayıs 2012 tarihinde Konya’da gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarını KTO Başkanı Sn. Selçuk ÖZTÜRK, KTO Karatay Üniversitesi Rektör V. Sn. Prof. Dr. Ömer TORLAK, Rekabet Kurumu Başkanı Sn. Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI ve Konya Valisi Sn. Aydın Nezih DOĞAN yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Hızlı Tüketim Malları Perakendeciliği Sektör Raporuna ilişkin olarak, Rekabet Başuzmanı Meltem BAĞIŞ AKKAYA ve Rekabet Uzmanı Neyzar ÜNÜBOL tarafından sunum yapıldı. Sunum sonrasında ilgili paydaşları temsilen Türkiye Perakedenciler Federasyonu Genel Koordinatörü Gurbet ALTAY, Akdeniz Üniversitesi İİBF’den Doç. Dr. Ayşe ODMAN BOZTOSUN, Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Ersin TARANOĞLU ve AMPD Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Kurulu Başkanı Servet TOPALOĞLU, sektör raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sempozyumun öğleden sonraki oturumunda, 2011 yılında rekabet hukuku ve iktisadındaki küresel gelişmeleri Rekabet Kurumu’ndan Mesleki Koordinatör Yüksel KAYA, Türkiye’deki gelişmeleri ve 2012 yılı için beklentileri ise IV. Denetim ve Uygulama Dairesi Başkanı Dr. Orçun SENYÜCEL aktardı. Bu sunumların ardından KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Aytekin ÇELİK, Actecon Danışmanlık’tan Av. Şahin ARDIYOK, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Muzaffer EROĞLU ve Esin Hukuk Bürosu’ndan Derya GENÇ rekabet hukuku ve iktisadında Türkiye’de ve dünyada ön plana çıkan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini, öneri ve eleştirileriyle birlikte paylaştı.

Sempozyum, Kurum yöneticileri ve konuşmacılara plaket sunulması töreni ile sona erdi. 

Kurumumuz Sempozyum kayıtlarını kitap haline getirerek yayımlayacaktır.

Sempozyumun başarılı bir şekilde geçmesinde büyük emeği bulunan başta evsahibi KTO Karatay Üniversitesi yönetici ve çalışanları olmak üzere tüm konuşmacı ve katılımcılara teşekkür ederiz.