"VI. Rekabet Hukuku ile İlgili Kurul ve Yargı Kararları" Sempozyumu Düzenlendi (4.12.2015)

3 Aralık 2015 Perşembe günü, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, Kurumumuz ile Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü tarafından "Rekabet Hukuku ile İlgili Kurul ve Yargı Kararları" başlıklı bir sempozyum düzenlendi.

Açılış konuşmalarını Başkanımız Prof. Dr. Ömer Torlak ile Prof. Dr. Korkut ÖZKORKUT'un yaptığı sempozyumun birinci bölümünde, Başkan Yardımcımız  Kürşat ÜNLÜSOY moderatörlüğünde, Yrd. Doç. Dr. Fatih Cemil ÖZBUĞDAY, “Sanayi Sektörlerinin Piyasa Yapısı Üzerinde Bankacılık Piyasa Yapısının Rolü” ve Yrd. Doç. Dr. Murat ŞAHİN “Yargıtay Kararları Işığında Türk Rekabet Hukukunda Adli Yargı – Rekabet Kurulu İlişkisi” konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Soru cevap bölümünün ardından başlayan ve moderatörlüğünü Başkan Yardımcımız  Hasan Hüseyin ÜNLÜ’nün yaptığı ikinci bölümde Rekabet Uzman Yardımcısı Muhammed Safa UYGUR “Akaryakıt ve Otogaz Sektörlerinde Dağıtım Şirketleri ve Bayileri Arasındaki Dikey Anlaşmalara İlişkin Kararlar ve Güncel Gelişmeler” ve Av. Gönenç GÜRKAYNAK ise “Seçici Dağıtım Sisteminde İnternet Satışlarına Yönelik Kısıtlamalar” konulu sunumlar gerçekleştirdi. Sempozyum soru- cevap bölümü ile sona erdi.