UNCTAD Toplantısı ve Avrupa-Akdeniz Rekabet Forumuna Katılım (15.7.2013)

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Rekabet Hukuku ve Politikası Hükümetlerarası Uzmanlar Grubu’nun (Intergovernmental Group of Experts-IGE) 8-10 Temmuz tarihleri arasında Cenevre’de yapılan tüm BM üyesi ülkelerin davetli olduğu 13. Oturumuna ve 11 Temmuz’da gerçekleşen Avrupa-Akdeniz Rekabet Forumuna, Kurumumuzu temsilen Dış İlişkiler, Eğitim ve Rekabet Savunuculuğu Daire Başkanı Dr. Armağan ERDOĞAN, IV. Denetim Uygulama Daire Başkanı Dr. Orçun ŞENYÜCEL ve Rekabet Uzmanı Neyzar ÜNÜBOL’dan oluşan bir heyet katıldı.

Oturum çerçevesinde yapılan yuvarlak masa toplantılarında “Önceliklendirme ve Kaynakları Otorite Etkinliğini Sağlamak için Kullanma”, “Kartellerin Yoksullar Üzerinde Etkileri”, “Birden çok ülkenin taraf olduğu rekabet hukuku dosyalarında uluslararası işbirliği” ve “UNCTAD Kapasite Arttırma Aracının Değerlendirilmesi” konuları ele alındı.

Toplantılar kapsamında “Önceliklendirme ve Kaynakları Otorite Etkinliğini Sağlamak için Kullanma” ve “Kartellerin Yoksullar Üzerinde Etkileri” konularında kurumumuz adına iki katkı sunuldu. Ayrıca Pakistan Rekabet hukuku ve Politikası gözden geçirme raporunun hazırlanmasında yer alan Dr.Orçun ŞENYÜCEL tarafından rapora ilişkin sunum yapıldı. 

UNCTAD toplantısını takiben gerçekleştirilen Avrupa-Akdeniz Rekabet Forumu’nda ise Politika ve Kanun Yapıcılara Yönelik Rekabet Savunuculuğu başlıklı oturumda Neyzar ÜNÜBOL tarafından Rekabet Kurumu’nun bu konudaki deneyiminin paylaşıldığı ve 2013 Rekabet Raporunun anlatıldığı bir sunum yapıldı.