Uluslararası Rekabette İnovasyon Ve Rekabet Politikalarının Rolü Konferansı (4.10.2017)

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sayın Ömer TORLAK, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile MÜSİAD tarafından işbirliği ile düzenlenen programda “Uluslararası Rekabette İnovasyon ve Rekabet Politikalarının Rolü” konusunda bir konferans verdi.

Konferansa, Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Kurum II. Başkanı Arslan NARİN, Rize MÜSİAD Başkanı Recep TAYLAN’ın yanı sıra MÜSİAD’dan bir heyet ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta, rekabet politikasının makroekonomik büyüme ve kalkınmaya yaptığı katkılara değinen Başkan TORLAK, inovasyonun ülkelerin büyüme ve kalkınmasındaki öneminden de bahsetti. Bunun başarılmasındaki esas şartın ise, güçlü ve bağımsız bir devlet, uzmanlık sahibi, entelektüel ve cesur, dinamik bürokrasi ile girişimci ruhu yüksek bir özel sektör ve elbette akademik ve finansal sektör olduğunu belirtti.

Günümüz rekabetçi ortamında ezberlerden çok ince anlayışlara, yeni fikirlere ve cesarete ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan TORLAK, “Böyle bir ortamda toplumun kaynaklarını birlikte hareket problemine mahal vermeden mobilize edebilecek ve kazancı da topluma yeniden dağıtabilecek olan yegane kurum olan kamu sektörünü/devleti gözden kaçırmak özellikle son krizden çıkarılan derslerden bihaber olmak demektir.” dedi.

Rekabet savunuculuğunun önemine de değinen Başkan TORLAK, Kurumun, rekabet savunuculuğu faaliyeti ile inovatif bir ekosistem oluşturmak için çalıştığını belirtti. Özellikle üretkenliğin artması, ülkemizin pek çok ülkenin başına gelebildiği gibi “orta gelir tuzağı”na düşmemesi ve 2023 hedeflerindeki gibi ilk on ekonomiye girme gayesi açılarından rekabet savunuculuğunun son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan TORLAK, sadece Rekabet Kurumlarının kendi başına bir değer olan rekabetçilik, etkinlik, dinamizm gibi katma değeri artıracak tüm ekonomik faaliyetleri teşvik edecek değerleri sektöre özel düzenlemelere aşılayabilecek kabiliyete sahip olduğunu belirterek, yükselen ekonomilerde rekabet savunuculuğunun refahın artmasında birincil önemi haiz olduğunu vurguladı.

Soru-cevap bölümü ile sona eren programda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ile Rize MÜSİAD Başkanı Recep TAYLAN günün anısına Başkan TORLAK’a şilt takdim etti.

Konferansın ardından, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Başkan TORLAK ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Ayrıca Kurum Başkanı Prof. Dr. Sayın Ömer TORLAK Rize Valisi Sayın Erdoğan BEKTAŞ ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Sayın Reşat KASAP’ı makamlarında ziyaret etti. Samimi bir havada geçen ziyarette kurumlararası işbirliğinin önemine değinilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.