"Uluslararası Rekabet Ağı (ICN) Kurumsal Etkililik Çalışma Grubu Çalıştayı" 12-13 Temmuz 2010 tarihlerinde Birleşik Krallık Adil Ticaret Ofisi ev sahipliğinde Londra da gerçekleştirildi (27.12.2012)

Uluslararası Rekabet Ağı (International Competition Network-ICN) Kurumsal Etkililik Çalışma Grubu Çalıştayı 12-13 Temmuz 2010 tarihlerinde Birleşik Krallık Adil Ticaret Ofisi ev sahipliğinde Londra’da gerçekleştirilmiştir. 45 ülkeden 75 delegenin katılım sağladığı Çalıştaya ülkemizden Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, Rekabet Kurulu Üyesi Reşit Gürpınar ve Uluslararası İlişkiler Müdürü ve ilgili Çalışma Grubu eş başkanı Yaşar Tekdemir katılım sağlamıştır.

Kurumların üst düzeyde temsil edildikleri Çalıştay’da “Kurumsal Bilgi Yönetimi” konusu Masaya yatırılmıştır.

Açılış bölümünde ilgili Çalışma Grubu eş başkanı olarak Rekabet Kurumu temsilcisinin konuşma yaptığı Çalıştay sırasında, katılımcılar; kurumsal kültür ve kimlik, kaliteli insan kaynağı temini, kurum içi bilgi ve tecrübelerin paylaşılması ve yayılması, kurumsal liderlik, kurumsal yönetimde halefiyet ve kurum çalışanlarının başka ulusal ve uluslararası kurumlarda görevlendirilmeleri konularını etkileşimli bir şekilde tartışma imkanı bulmuşlardır.

Gelişmiş ülkelerin yanı sıra önemli sayıda gelişmekte olan ülkeden de katılım sağlanan Çalıştay boyunca, Rekabet Kurumu temsilcileri, Türkiye tecrübesini paylaşma ve diğer ülke tecrübeleri hakkında bilgi edinme imkanı bulmuştur.

Çalıştay sonunda Kurum Başkanları “Kurumsal Bilgi Yönetimi” konusunun ilgili Çalışma Grubu tarafından hazırlanmakta olan “Kurumsal Etkililik El  Kitabı” kapsamında 2011 yılında Hollanda Rekabet Kurumu ev sahipliğinde yapılacak 10 ICN Yıllık Konferansı için ele alınması konusunda fikir birliğine varmıştır. Kurum Başkanları ayrıca kurumlar arası geçici görevlendirmeler konusunda ilgili Çalışma Grubunun ayrıntılı bir çalışma yürütmesini talep etmiştir.

Öte yandan Çalıştay sırasında Rekabet Kurumu heyeti; ABD, Avrupa Birliği Komisyonu, Birleşik Krallık, Romanya ve Mısır heyetleriyle bir dizi ikili temasta bulunmuştur.

Çalıştay Programı İçin Tıklayınız

Çalıştay Sunumu İçin Tıklayınız