Uluslararası Kalkınma ve Araştırma Merkezi(IDRC) tarafından düzenlenen "Rekabet ve Kalkınma Forumu" Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı nın açılış konuşmasıyla başladı (27.12.2012)

     Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI 26 Nisan 2010 tarihinde Uluslararası Kalkınma ve Araştırma Merkezi(IDRC) tarafından İstanbul’da düzenlenen "Rekabet ve Kalkınma Forumu"nda “Tüketici Velinimetimizdir” konulu programın açılış konuşmasını yapmıştır.

    Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI konuşmasında, günümüzde rekabet hukukunun tüketiciler üzerindeki etkisinin ortaya konmasının her zamankinden daha önemli olduğunu, tüketicilerin korunmasına ilişkin kurallar ile rekabetin korunmasına dair kurallarının farklı ülkelerde farklı kurumsal mekanizmalar ile ele alındığını, örneğin bu kuralların bazı ülkelerde farklı, diğer bazı ülkelerde ise aynı kurum tarafından uygulanabildiğini ifade ederek, sonuçta her iki kurallar bütününün etkili olmasının, iyi düşünülmüş iletişim araçları vasıtasıyla, birbirleri ile uyum içerisinde uygulanmalarına bağlı olduğunu ifade etmiştir.