Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) Süreci (27.12.2012)

Ülkemiz ile Mısır arasında “Ortak İşbirliği Konseyi” adı altında 2011 yılında ilk toplantısı gerçekleştirilen “Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi”nin (YDSK)  İkinci Toplantısı 17-18 Kasım 2012 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Mısır’a yapacağı ziyaret kapsamında gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede 8-9 Kasım 2012 tarihlerinde aralarında Mısır Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mona Toema EL-GARF ve Mısır Rekabet Kurumu Hukuki Danışmanı Dr. Omer ELGADDAFY’nin de bulunduğu Mısır heyeti ile ülkemiz yetkililerinden oluşan heyet ile bir araya geldi. 8 Kasım 2012’de yapılan ve Kurumumuz Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tahir SARAÇ ile Mesleki Koordinatör Lerzan KAYIHAN ÜNAL’ın katıldığı ikili toplantıda Mısır Rekabet Kurumu ile Kurumumuz arasında imzalanması planlanan “İşbirliği Protokolü”ne son hali verildi. Anılan İşbirliği Protokolü’nün Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Mısır’a yapacağı ziyaret sırasında 17 Kasım 2012 tarihinde imzalanması planlanmaktadır.

9 Kasım 2012 tarihinde ise iki ülke Dışişleri Bakanları ile Mısır ve Türk üst düzey yetkililerin çalışma yemeğinde bir araya gelmesi öncesinde, Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları üst düzey temsilcilerinin katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Anılan değerlendirme toplantısı ve çalışma yemeğine Kurumumuz adına Başkan Sayın Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI katıldı.

Anılan ziyaretler kapsamında ayrıca 9 Kasım sabahı Mısır Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mona Toema EL-GARF ve Mısır Rekabet Kurumu Hukuki Danışmanı Dr. Omer ELGADDAFY Kurumumuz Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI’yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında hem söz konusu İşbirliği Protokolü hakkında hem de iki kurum arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi konusunda izlenecek yol haritasının belirlenmesi hususunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.