Rekabet Uzmanları Derneği ve ODTÜ İşletmecilik ve Yönetim Sistemleri Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Petrol Piyasaları ve Rekabet Politikaları" konulu sempozyum 31 Ocak 2011 tarihinde gerçekleştirildi (27.12.2012)

Rekabet Uzmanları Derneği  ve ODTÜ İşletmecilik ve Yönetim Sistemleri Araştırma Merkezi işbirliğiyle ülkemiz petrol piyasalarının rekabet politikası ve düzenleme perspektifinden değerlendirildiği “Petrol Piyasaları ve Rekabet Politikaları” konulu bir sempozyum düzenlenmiştir.       

Kurumumuz Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI,  ODTÜ İşletme Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adil ORAN ve Rekabet Uzmanları Derneği Başkanı, Rekabet Başuzmanı Hakan Suat ÖLMEZ’ in açış konuşmaları ile başlayan sempozyum Portekiz Rekabet Kurumu Başkanı, Manuel SEBASTIÃO’ nun “Portekiz Petrol Piyasaları ve Rekabet Politikaları” başlıklı sunumuyla devam etmiştir.
"Rekabet Politikaları ve Regülasyon Kapsamında Türkiye Petrol Piyasaları ve 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu” başlıklı birinci oturumu Rekabet Kurulu İkinci Başkanı Doç.Dr.Mustafa ATEŞ’ in başkanlığında gerçekleştirilen sempozyumun “Petrol Piyasaları ve Rekabet Hukuku Uygulamaları” başlıklı ikinci oturumuna Kurumumuz Başkan Yardımcısı, H. Erkan YARDIMCI başkanlık yapmıştır.
Sempozyumun “Akaryakıt Dağıtım Pazarında İntifalara İlişkin Rekabet Kurulu Kararları ve Özel Hukuk Yansımaları” başlıklı üçüncü oturumu ise Kurumumuz Baş Hukuk Müşaviri Doç.Dr.Tahir SARAÇ’ın başkanlığında gerçekleştirilmiştir.
Üç oturum halinde düzenlenen sempozyum 31 Ocak 2011 Pazartesi günü, 09:30-17:00 saatleri arasında Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilmiştir.

Sempozyum Programı İçin Tıklayınız

Sempozyum Afişi İçin Tıklayınız