Rekabet Uzman Yardımcıları Eğitim Programı-Almanya (24.11.2015)

Rekabet Uzman Yardımcılarına yönelik olarak hazırlanan eğitim programı 23 Kasım 2015 tarihinde Almanya'nın Trier şehrinde başladı. Academy of European Law (ERA) evsahipliğinde yapılan programın ilk gününde ERA yetkilileri ve akademisyenlerle tanışma toplantısı yapıldı. Program süresince rekabet hukuku ve iktisadı alanında yetkin olan ve Avrupa'nın çeşitli üniversitelerinde dersler veren akademisyenler tarafından eğitimler verilecektir.

Programın ilk gününde, Maastricht University'de Rekabet Hukuku Profesörü ve Catholic University Leuven'de Ekonomi Hukuku Bölüm Başkanı olan Prof. Wouter Devroe, AB Rekabet Hukuku hakkında geniş kapsamlı bilgiler sundu. Özellikle son yıllarda alınan kararlarla rekabet hukukunun hem AB genelinde hem de Belçika gibi ülkeler düzeyinde önemli sonuçlar doğurduğunun altı çizildi. Ayrıca rekabet hukuku uygulamalarında uzlaşma (settlement) kavramının çok önemli olduğu, hem teşebbüsler hem de rekabet otoriteleri için optimum fayda sağlayan uzlaşma uygulamalarının aynı zamanda pişmanlık (leniency) uygulamalarına da yardımcı olduğu kaydedildi.

İlk günün diğer eğitimcisi ise Avrupa Birliği Adalet Divanı (Court of Justice of the European Union) Hukukçusu Pascal Cardonnel idi. 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesine denk gelen TFEU 101. madde hakkında kapsamlı bilgiler sunan Sayın Cardonnel eğitimine ikinci gün de devam edecektir.

Ondan fazla akademisyenin eğitim vereceği program, 4 Aralık 2015 Cuma günü sona erecektir.