Rekabet Kurumu ve TEPAV işbirliğinde Mısır Rekabet Kurumu yetkilileri için düzenlenen eğitim programı Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI nın kapanış konuşmaları ile sona erdi (27.12.2012)

Rekabet Kurumu ve TEPAV işbirliğinde 3-7 Ocak 2011 tarihleri arasında Mısır Rekabet Kurumu yetkililerine Ankara'da eğitim programı düzenlenmiştir. Türkiye Rekabet Kurumu uzmanları tarafından gerçekleştirilen eğitimde pazara giriş ve arzla ilgili konulardan kartellere, ihalelerde danışıklı hareketten rekabet savunuculuğuna kadar çok çeşitli konu başlıkları ele alınmıştır. 

Eğitim programı 3 Ocak 2011 Pazartesi günü TEPAV Direktörü Dr. Güven SAK ile Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI’ nın açış konuşmaları ile TEPAV'da başlamıştır.

Eğitimler ilk günün ardından Rekabet Kurumu'nda gerçekleştirilmiştir. Eğitimler kapsamında gerçekleştirilen oturum başlıklarından bazıları şöyle:

"Pazara Giriş/Arzla İlgili Konular, Rekabetçi Etkiler, Per Se Yasaklar, Kartel Yapısı, Düzenlemeler, Caydırma, Kartellerin Tespiti, Pazar Özellikleri, Kırmızı Bayraklar, İstikrarlı Karteller, İhalelerde Danışıklı Hareket, Yatay Anlaşmalar, Antitröst Analizinde Per se Kuralı ve Haklı Sebep Kuralı, Pişmanlık Programları, İnceleme Başlatılması, Hakim Durum ve Tekel Hukuku ve Ekonomisi, Yeniden Satış Fiyatı Belirlenmesinin Ekonomisi, Ekonomi Teorileri, Ampirik Kanıtlar, Ağ Endüstrileri ve Sektör Düzenleyicileriyle İlişkiler, Dikey Anlaşmalar, Rekabet Savunuculuğu, Uluslararası İşbirliği, Ticaret ve Rekabet, Rekabet Kurumunda Uluslararası İlişkiler Biriminin Rolü."

Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI’ nın kapanış konuşmaları ile sona eren eğitimlerin ardından Mısır Rekabet Kurumu yetkililerine törenle sertifikaları verilmiştir.