Rekabet Kurumu Kayseri de Kamu Yöneticilerine Rekabeti Anlattı (27.12.2012)

Toplantıya Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Garnizon Komutanı, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı, üniversitelerden temsilciler ile bakanlıkların il müdürleri ve diğer kamu temsilcileri katıldı.

Rekabet Kurumu’nun rekabet savunuculuğu misyonu çerçevesinde 25 Haziran 2012 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen “İl Düzeyinde Rekabetin Korunması ve Geliştirilmesinde Kamu Yöneticilerinin Rolü” konulu toplantının açılışını Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr. Nurettin KALDIRIMCI yaptı. Sayın Kaldırımcı açılış konuşmasında rekabetin korunması ve geliştirilmesinin yalnızca Rekabet Kurumu tarafından gerçekleştirilemeyecek kadar kapsamlı bir görev olduğunu, kamu yöneticilerinin gerek bizzat kamu alım ve satımlarında rekabet şartlarını gözeterek; gerekse piyasalara ilişkin denetim görevlerini etkin biçimde yaparak bu hususta önemli rol oynamaları gerektiğini ifade etti. Yerel ölçekteki iktisadi faaliyetlerin azımsanamayacak bir boyutta olduğunu dile getiren Kaldırımcı, Kuruma ulaşan şikayetlerin önemli bir kısmının da yerel nitelikteki eylemlere ilişkin olduğunun altını çizdi.

Toplantıda daha sonra Kurumumuz mesleki koordinatörleri İbrahim Aydemir “Türkiye’de Rekabet Hukuku ve Uygulamaları ”,  Ömür Paşaoğlu ” Rekabetçi Bakış Açısıyla Kamu Düzenlemeleri, İl Düzeyinde Gerçekleşen Yaygın Rekabet İhlalleri ve Diğer Rekabeti Bozucu Uygulamalar ”,  rekabet uzmanı Erdem Aygün de “Kamu İhalelerinde Rekabet ” konulu sunumları yaptılar. Toplantı katılımcıların yorum ve değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

Katılımcılara verilen akşam yemeğinde bir konuşma yapan Kurum Başkanı Prof.Dr. Nurettin Kaldırımcı, başta Kayseri Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere tüm yerel idarecilere toplantıya gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.