Rekabet Kurumu ile Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü nün işbirliğiyle düzenlenen "Rekabet Hukuku ile ilgili Kurul ve Yargı Kararları Sempozyumu" (27.12.2012)

Rekabet Kurumu ile Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü’nün işbirliğiyle düzenlenen “Rekabet Hukuku ile ilgili Kurul ve Yargı Kararları Sempozyumu”nun üçüncüsü 7.12.2012 tarihinde gerçekleştirildi.

Sempozyum, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI’nın ve Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü adına Doç. Dr. Korkut ÖZKORKUT’un açılış konuşmaları ile başladı. KALDIRIMCI, yaptığı konuşmada ''Rekabet Kurumu'nun ve ilgili kurulların kararları hayati öneme haiz. Bu kararların  niteliği bizim başarımızın mihenk taşı. Bu kararların etkin sonuçlar doğurması bizim iyi çalıştığımızın anlamlı bir göstergesidir''  dedi. KALDIRIMCI, toplumu ve ekonomiyi etkileyen kararları almanın zor olduğunu belirterek; insanı, toplumu, ekonomiyi ilgilendiren konularda bir  karar almak için söz konusu konuların 'ince elenip sık dokunması' gerektiğine dikkati çekti. KALDIRIMCI, karar alma sürecinde basma kalıp, mekanik bir düzenden söz etmenin söz konusu olmadığını vurgulayarak, kararları zamanın testine bırakmadan, bir an önce en gerçekçi, en olgun ve en etkin şekilde almak için ne gerekiyorsa üzerlerine düşeni yapmak durumunda olduklarını ifade etti.

Danıştay üyesi Prof. Dr. Ali ULUSOY’un oturum başkanlığını yaptığı ilk oturumda Av. Gönenç GÜRKAYNAK “Rekabet Hukukunda Özel Fiyat Uygulamaları Hakkında Gözlemler: 3M Tıbbi Sarf Malzemeleri Kararı” başlığıyla, Kurum Baş Uzmanı Gökşin KEKEVİ “Ceza Yönetmeliği Bağlamında RKHK m. 16/3 Uyarınca Para Cezası Verilmesine İlişkin Rekabet Kurulu ve Danıştay Kararlarının Değerlendirilmesi” başlığıyla tebliğlerini sundular. Doç. Dr. Korkut ÖZKORKUT’un oturum başkanlığını yaptığı ikinci oturumda ise Av. Haluk ARI “Rekabet Kurulunun Muafiyet Kararlarının Analizi”; Doç. Dr. Ayşe ODMAN BOZTOSUN “Yıldız Holding'in Dardanel'i Devralmasına İzin Verme Kararı Bağlamında Potansiyel Rekabet” başlıklı tebliğlerini sundular. Her iki oturum da tebliğ konularının tartışmaya açıldığı soru-cevap bölümleri ile sona erdi.