Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK Rize de (5.10.2018)

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından düzenlenen 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Dersini “Küresel Eşitsizlikler: Büyüme ve Kalkınmada Dijitalleşme ve Rekabet Politikasının Rolü” konulu sunumu ile Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK verdi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin KIZILTAN, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı açılış dersinde Başkan TORLAK, Rekabet politikasının ülkelerin büyümesi, kalkınması, küresel eşitsizlikleri aşması için, dijitalleşme gibi akımların toplumun menfaatine uygun gelişmesi için ne yaptığına değinerek “Piyasalar da politikalar da insan ürünüdür. Bunların hiçbirisi mükemmel olmasa da mükemmelleştirilebilir.” diye konuştu.
Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı geçmesi temennisinde de bulunan Başkan TORLAK, öğrencilere, kendi alanları ile ilgili yayınları takip etmenin yanı sıra tarih, sosyoloji ve edebiyat, mantık ve felsefe ile ilgili kitaplar okumak suretiyle hem farklı zenginlikler kazanacaklarını hem de kalıplaşmış, sabit fikirlerden arınıp olaylara karşı eleştirel bakış açısı kazanacaklarını söyleyerek konuşmasını tamamladı. 
Başkan TORLAK Rize’deki ikinci programında, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU’nun ev sahipliğinde Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rize Belediye Başkanı Reşat KASAP, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin KARAMAN’ın da katıldığı Rize Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısında iş dünyasıyla buluştu.
Toplantıda bir konuşma yapan Başkan TORLAK, Rekabet Kurumu hakkında katılımcıları bilgilendirdikten sonra gelen soruları cevapladı.
Rekabet Kurumu’nun sektör farkı gözetmeksizin rekabet hukuku alanına giren her konuda görevini hakkıyla yerine getirdiğini söyleyen Başkan TORLAK, Rekabet Kurumu’nun müdahil olduğu sektörlerin dönem dönem değişkenlik gösterebildiğini ifade etti.