Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI ve Kore Federal Ticaret Komisyonu Başkanı Ho Yul CHUNG başkanlığındaki beşer kişilik Rekabet Kurumu ile Kore Federal Ticaret Komisyonu yetkilileri arasında mutat ikili görüşmeler yapıldı (27.12.2012)

      Rekabet Kurumu ile Kore Federal Ticaret Komisyonu yetkilileri arasında 17 Kasım 2005 tarihinde imzalanan "İşbirliği Memorandumu" çerçevesinde her yıl yapılan ikili görüşmeler 26 Nisan 2010 Pazartesi günü İstanbul’da gerçekleştirildi.

    Görüşmeye Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI ve Kore Federal Ticaret Komisyonu Başkanı Ho Yul CHUNG başkanlığındaki beşer kişilik heyetler katıldı.

    Görüşmede Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI iktisadi analizin kurumsallaşması ve kamu ihaleleri konusunda Kore deneyiminden yararlanmak istediklerini ifade etti. Başkan Ho Yul CHUNG da pişmanlık programının ve kamu ihalelerinin rekabetçi denetimi konusunda ülke deneyimlerini paylaştı. Karşılıklı ülke mevzuatındaki gelişmeleri ve dava örneklerini içeren sunumdan sonra olası ikili işbirlikleri üzerinde duruldu.