Rekabet Kurumu Altı Aylık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı (27.12.2012)

Yılda iki defa yapılması karara bağlanan Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantılarının ilki 6 Temmuz Cuma günü 15.00 – 17.30 saatleri arasında Kurum toplantı salonunda Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr.Nurettin Kaldırımcı’nın başkanlığında yapıldı. Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısına Kurum II. Başkanı Prof.Dr. Metin Toprak, Kurum başkan yardımcıları ve daire başkanları ile mesleki ve idari koordinatörler katıldı.

Toplantıda Başkan’ın açılış konuşması ve Kurum II. Başkanı’nın değerlendirme konuşmasını takiben söz alan birim yöneticileri kendi birimlerinde Ocak-Haziran 2012 döneminde yapılan faaliyetleri ve önümüzdeki döneme ilişkin planlarını anlattılar. Kurum Başkanı Prof.Dr. Kaldırımcı konuşmasında Kurumun mesleki ve idari konulardaki işleyişine ait yeni prosedür ve genelge gibi temel yol gösterici metinlerin kurumsallaşmadaki önemine değindi. İlgili birim yöneticileri de 2011 yılı sonunda başlayan yeniden yapılanma süreciyle hızlanan kurumsallaşma çalışmalarının bir parçası olarak hazırlanan sözkonusu metinlerin belirli ölçüde tamamlandığını, geriye kalanların ise yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını ifade ettiler.

Daha sonra birimlerin faaliyetlerinden genel koordinasyon gerektiren hususlardaki gelişmelerin ve aksamaların dile getirildiği toplantı, daha kapsamlı bir değerlendirmenin ve faaliyet sonuçlarının yıl sonunda yapılacak toplantıda ele alınması kararıyla sona erdi.