Rekabet Kurulu İstanbul da toplandı (1.10.2013)

Rekabet Kurulu’nun haftalık toplantısı 27 Eylül 2013 tarihinde Kurum’un İstanbul İrtibat Bürosu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Kurul’un olağan gündemi görüşüldü. Toplantı öncesinde Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı İstanbul’da bazı görüşme ve ziyaretler gerçekleştirdi.

           Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı Anadolu Ajansı Finans Masası'na konuk oldu

Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası’nın konuğu oldu. AA’nın “100. Yıl Vizyonu” çerçevesinde, AA Finans Haberleri Terminali'nin canlı toplantılar dizisi çerçevesinde Finans Masasında AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu, Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız ile ekonomi muhabirlerinden oluşan heyetin Rekabet Kurumu’nun faaliyetlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

AA Finans Haberleri Terminali'nin 1. yaşı dolayısı ile, "Başarılı olmanızı diliyorum. Çok çağdaş bir mecra. İnşallah ülkemize ve ilgilenenlere yararlı olur." dedi

AA Finans Terminali; yurt içi ve yurt dışı piyasalarını yakından takip ederek kullanıcılarına anlık veri ve haberlere ulaşma imkânı sunuyor. Finans Terminali ayrıca, bu verileri uzman görüşleriyle yorumlayarak piyasa profesyonellerine daha zengin bir içeriğe ulaşma imkânı sağlıyor. 


                
 

Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı Habertürk’ün konuğu oldu

Prof. Dr. Kaldırımcı, Anadolu Ajansı’nın yanı sıra Habertürk’te de Serdar Kuter’in “Ekonomiden Görünüm” adlı programına canlı yayın konuğu oldu. Sayın Kaldırımcı, Kuter’in gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, Rekabet Kurumu’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

UGETAM Ziyareti

Rekabet Kurumu Başkanı Kaldırımcı ve beraberindeki heyet İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Uygulamalı Gaz Ve Enerji Teknolojileri Araştırma Mühendislik Sanayi Ticaret A.Ş. (UGETAM) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Doğay Arınç’ı makamında ziyaret etti. Kaldırımcı’ya ziyarette Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı A. İhsan Çağlayan ve Basın Danışmanı Bilal Özgan eşlik etti.

Görüşmeye İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, UGETAM Genel Müdürü Serkan Keleşler ile UGETAM’dan Serkan Say ve Ali Şen de katıldı. Ümit Doğay Arınç’ın kurum hakkında bilgi vermesinin ardından Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı genel anlamda Rekabet Hukuku ve Rekabet Kurumu’nun işleyişi hakkında bilgi verdi. Toplantıda daha sonra, UGETAM ve İGDAŞ yetkililerinin 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’a ilişkin soruları cevaplandırıldı.