Rekabet Kurulu Gaziantep de Toplandı (11.6.2013)

6-7 Haziran 2013 tarihlerinde Kurul Toplantısı yapmak ve bir dizi temasta bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr.Nurettin Kaldırımcı ve beraberindeki heyet, Gaziantep Valisi Sayın Erdal ATA’yı makamında ziyaret etti.

Gaziantep ile ilgili konuklarına sosyal ve ekonomik bilgiler veren Vali Erdal Ata, Rekabet Kurulu’nun Gaziantep’de bulunmalarından duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ise ”Gaziantep’in sanayi, ticaret, hizmet bakımından Türkiye’nin önde gelen, öne çıkan önemli merkezlerinden biri olduğunu” belirterek, Gaziantep ile ilgili Rekabet Kurumu’nun sorun yaşamadığını ifade etti.

  


Gaziantep Sanayi Odası’nda Türkiye’de Rekabet Ortamı ve Sürdürülebilirliği Konuşuldu

Valilik ziyaretinin ardından Rekabet Kurulu, Gaziantep Sanayi Odası işbirliği ile ‘’Türkiye’de Rekabet Ortamı ve Sürdürülebilirliği’’ toplantısı düzenledi. 

Toplantının açılışında konuşan GSO Başkanı Konukoğlu, sanayici için ülke içinde rekabet ortamını iyileştirmenin ve adil bir rekabet ortamı sağlamanın beraberinde verimliliği, refah seviyesinin artmasını getireceğini söyledi. 
Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı da konuşmasında, işletmelerin bugünün dünyasının gerçekleri ile barışık olmak ve bütünleşmek istiyorsa, rekabet olgusunu ve bunun hukukunu çok iyi anlaması gerektiğini söyledi.
‘’Alın teri ile kazanılan başarı rekabetçi bir başarıdır’’ sözlerine yer veren Kaldırımcı, adil bir rekabet ortamı sağlamak için devletlerin işlemelere yapacakları desteklerin de şeffaf ve adaletli olması gerektiğini kaydetti.

Daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i de ziyaret eden Rekabet Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ve beraberindeki heyet, Güzelbey’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.  

 ‘’TÜRKİYE’DE REKABET ORTAMI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ’’TOPLANTISI GSO'DA YAPILDI 


Rekabet Kurumu heyeti HÜRSİAD’a Konuk Oldu

Rekabet Kurumu heyeti Gaziantep’deki temasları çerçevesinde Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD)’I ziyaret etti. HÜRSİAD Başkanı İlker Hasırcı, rekabetin sanayiciler ve üreticiler için verimlilik, refah seviyesinin, inovasyonun artması açısından önemine değindi. Başkan Prof.Dr.Kaldırımcı da rekabet anlayışının yaygınlaşmasının bir ülkede gelişme, hayat kalitesinin yükselmesi, işletmelerin daha başarılı olması anlamına geldiğini belirtti.

Kurum Başkanı Prof.Dr.Kaldırımcı ziyaretlerin ardından OLAY TV’de canlı yayına katılarak Kurum ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.