"Rekabet Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu-VIII" Kurumumuz ve Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile 14-15 Mayıs 2010 tarihlerinde gerçekleştirildi (27.12.2012)

     Rekabet Kurumu ve Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliğinde 2003 yılından bu yana düzenlenen "Rekabet Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu" nun  VIII incisi 14-15 Mayıs 2010 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

    Üniversitelerden bilim insanlarının,  rekabet hukuku alanındaki profesyonellerin,  kamu ve özel sektör kuruluşlarından uzmanların katılımlarıyla gelenekselleşen ve Rekabet Kurumu'nun geniş bir katılımla yer aldığı Sempozyum, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Erciyes Üniversitesi İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleştirilmiştir. 

     Sempozyum, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Kayar, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ve Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü’ nun açılış konuşmalarıyla başlamıştır.

 Sempozyumun 14 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Tekinalp Başkanlığında gerçekleştirilen birinci oturumunda, Mısır Rekabet Kurumu Başkanı Mrs. Mona Yassine tarafından “Evrensel Rekabet Politikasında Uluslararası Rekabet Ağının Rolü” İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İ. Yılmaz Aslan tarafından “Akaryakıt Dağıtım Anlaşmalarında Rekabet Yasakları” Rekabet Kurulu Üyesi Murat Çetinkaya tarafından da “Türk Ekonomi Tarihinde Önemli Bir Adım: Rekabet Kurumu ve Rekabet Kanunu” konulu bir tebliğ sunulmuştur.

         Aynı gün gerçekleştirilen ikinci oturum ise İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İ. Yılmaz Aslan başkanlığında, Elvan Sevi Fırat’ ın “2000’den 2010’a Rekabet Hukuku Uygulamaları ve Yargısal Denetim”, Mehmet Gün, Özge Atılgan Karakulak ve Filiz Toprak’ ın “Türk İlaç Sektöründe Fikri Mülkiyet Haklarının Kullanımının Rekabet  Hukuku Açısından Değerlendirmesi” ve Muzaffer Eroğlu’ nun “Yavru Şirket Tarafından İşlenen Rekabet İhlallerinden Dolayı Ana Şirkete Ceza Verilmesi” konulu tebliğ sunumlarıyla gerçekleştirilmiştir.

     Sempozyumun 15 Mayıs 2010 tarihinde Rekabet Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cevdet İlhan GÜNAY’ ın başkanlığında gerçekleştirilen üçüncü ve son oturumunda ise, Yrd. Doç. Dr. Ayhan Kortunay “Rekabet Hukuku Açısından Birleşme ve Devralmalarda “Erken Başlama (Gun Jumping)” Sorunu”, Sinan Naipoğlu, Deniz Ulaş Göçen ve Bengi Tonbul “Rekabetin  Reklamlar Yoluyla Sınırlandırılması”, Erdem AYGÜN ise “Rekabet Politikasının Aksak Ayağı: Devlet Yardımlarının İzlenmesi ve Denetlenmesi” başlıklı tebliğler sunulmuştur.

Sempozyum Programı İçin Tıklayınız (Görüntüyü büyütmek için açılan pencerenin üzerine tıklayınız)

Sempozyum Afişi İçin Tıklayınız (Görüntüyü büyütmek için açılan pencerenin üzerine tıklayınız)