Rekabet Hukuku Uygulamaları İle Rekabet Kurumu Faaliyetlerine İlişkin Tanıtım Toplantısı (11.5.2016)

9 Mayıs Pazartesi günü Gümüşhane Üniversitesinde ve 10 Mayıs Salı günü Karadeniz Teknik Üniversitesinde Rekabet Hukuku ve Rekabet Kurumu Faaliyetlerine ilişkin tanıtım toplantısı düzenlendi.

9 Mayıs Pazartesi günü Gümüşhane Üniversitesindeki toplantıya Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sayın Ömer TORLAK ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın İhsan GÜNAYDIN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Celalettin VATANDAŞ ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

10 Mayıs Salı günü Karadeniz Teknik Üniversitesindeki toplantıya ise Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sayın Ömer TORLAK ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Süleyman BAYKAL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Yusuf Şevki HAKYEMEZ ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Toplantıların açılış konuşmasını yapan Başkan TORLAK konuşmalarında, piyasa ekonomisinin yapısı ile girişimcilerin davranışlarından bahsederek, rekabetten ve rekabetçi yapıdan anlamamız gerekenin neler olduğunu ve bu kapsamda piyasalarda rekabetçi yapının tesisi bakımından Rekabet Hukuku’nun rolü ve önemini anlattı. Bunun yanında Başkan TORLAK, adil rekabet ve sağlıklı işleyen piyasalar için öncelikle ihtiyacımız olanın “ahlak” olduğunu belirtti.

Rekabet Hukuku’nun ve Rekabet Kurumu’nun gündelik hayatta etkilerinin giderek hissedildiğini ifade eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın İhsan GÜNAYDIN, üniversitelerinde Rekabet Kurumu’nu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

1990’lı yıllarla birlikte regülatör kuruluşların önem kazandığını ve söz konusu kuruluşlar içerisinde Rekabet Kurumu’nun da önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Yusuf Şevki HAKYEMEZ, üniversitelerinde Rekabet Kurumu’nun tanıtılmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Rekabet Uzman Yardımcısı İbrahim Hilmi KOÇAK, Rekabet Kanunu ve Rekabet Kurumu’nun işleyişi hakkında sunum yapmanın yanı sıra Rekabet Kurumu’ndaki kariyer olanakları hakkında katılımcılara bilgi verdi.