Rekabet Hukuku Uygulamaları İle Rekabet Kurumu Faaliyetlerine İlişkin Seminer –(20.3.2018) Çankaya Üniversitesi (21.3.2018)

Rekabet Kurumu ve rekabet hukuku tanıtım faaliyetleri kapsamında, 20 Mart 2018 tarihinde Çankaya Üniversitesi’nde seminer gerçekleştirildi.

Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen seminere Kurum Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK ve Rekabet Uzmanı İbrahim Hilmi KOÇAK katılım sağladı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Başkan TORLAK konuşmalarında; piyasa ekonomisinin yapısı, dijitalleşen ekonomide yeni olgular, platform ekonomileri, şebeke etkisi ve çift/çok taraflı pazarlar ile bu pazarlarda rekabetçi yapının tesisi bakımından Rekabet Kurumu’nun rolü ve önemini anlattı.

Açılış konuşmalarının ardından Rekabet Uzmanı İbrahim Hilmi KOÇAK,  4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un genel hükümleri, Rekabet Kurumu faaliyetleri ile rekabet uzmanlığı mesleğine ilişkin bilgiler verdi.

Üniversite akademisyenleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı seminer soru-cevap kısmının ardından plaket takdimi ile sona erdi.