Rekabet Hukuku Uygulamaları İle Rekabet Kurumu Faaliyetlerine İlişkin Tanıtım Toplantısı (16.5.2016)

13 Mayıs 2016 Cuma günü Bingöl Üniversitesinde Rekabet Hukuku ve Rekabet Kurumu Faaliyetlerine ilişkin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Program öncesi, 12 Mayıs 2016 tarihinde Bingöl Valisi Yavuz Selim KÖŞKER’i ziyaret eden Prof. Dr. TORLAK, ziyarette Kurum faaliyetleri ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu.

Tanıtım Toplantısına Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK, Dış İlişkiler, Eğitim ve Rekabet Savunuculuğu Dairesi Başkanı Ali ARIÖZ, Bingöl Belediye Başkanı Yücel BARAKAZİ, Bingöl Üniversitesi yönetici ve akademisyenleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan TORLAK konuşmalarında, piyasa ekonomisinin yapısı ile girişimcilerin davranışlarından bahsederek, rekabetten ve rekabetçi yapıdan anlamamız gerekenin neler olduğunu ve bu kapsamda piyasalarda rekabetçi yapının tesisi bakımından Rekabet Hukuku’nun rolü ve önemini anlattı. Bunun yanında Başkan TORLAK, adil rekabet ve sağlıklı işleyen piyasalar için öncelikle ihtiyacımız olanın “ahlak” olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Ali ARIÖZ, Rekabet Kanunu ve Rekabet Kurumu’nun işleyişi ile  Rekabet Kurumu’nda kariyer olanakları hakkında katılımcılara bilgi verdi.