Prof. Dr. Canan KARATAY Kurumumuzda Konferans Verdi (27.2.2015)


26 Şubat 2015 Perşembe günü saat 15.00’de gerçekleştirilen Perşembe Konferansı’nda İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı, Prof. Dr. Canan KARATAY, “Doğru Beslenme” konulu bir sunum gerçekleştirdi.  Prof. Dr. KARATAY, vücutta yağlanma ve kolesterolün yağlı gıdaları tüketilmesinden kaynaklandığı yönündeki yaygın kanaatin yanlış olduğunu, bu ve daha birçok problemin nedeninin aşırı şeker tüketimine dayandığını ifade etti. Şeker tüketimine bağlı ortaya çıkan hastalıkların aslında kalıtsal olmadığını ve şekeri bırakınca bu hastalıkların önlenebileceğini belirtti. İnsan metabolizmasının karbonhidratları da şeker olarak algıladığını söyleyen Prof. Dr. KARATAY, şeker ve karbonhidrat içeren gıdaların tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.

Et, balık, süt, yoğurt, yumurta, peynir, tereyağı, zeytin ve zeytinyağının, havuç, turp, baklagiller ve kuruyemişlerin mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Canan KARATAY, katılımcılar ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.