Perşembe Konferansı (26.2.2016)

25 Şubat 2016 tarihinde saat 10.30’da Rekabet Kurumu Konferans salonunda düzenlenen perşembe konferansında, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz KALLEK, “İslam ve Piyasa” konulu bir sunum yaptı.

Kamu kurum ve kuruluşlarından bürokratlar ile çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin de ilgi gösterdiği toplantı 2 saatten uzun sürdü.

Konuşmasında, asr-ı saadet döneminde kurulan Medine Pazarının ilk islami piyasa olduğundan bahseden Prof. Dr. KALLEK, o dönemdeki mal, para ve sermaye piyasalarına ait düzenlemelere dair önemli bilgiler verdi. Çek’in ilk defa bu dönemde kullanılmaya başlandığını ve uygulamaların Batıya ancak 11. ve 12. yüzyıllarda Haçlı Seferleri ile geçtiğini, Akdeniz ticaretinde Müslümanların da söz sahibi olmaya başlamasıyla kıymetli evrakın alınıp satıldığı bir borsanın oluştuğunu belirtti.

Sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Rektör KALLEK’e teşekkür eden Rekabet Kurumu Başkanı Başkan Prof. Dr. Ömer TORLAK, günün anısına Rektör KALLEK’e plaket verdi.