OECD Rekabet Komitesi ve Komite ye bağlı 2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu ile 3 numaralı işbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu Toplantılarına Kurumumuzdan bir heyet katıldı (27.12.2012)

17-20 Ekim 2011 tarihlerinde Paris'te düzenlenen OECD Rekabet Komitesi ve Komite'ye bağlı 2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu ile 3 numaralı işbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu Toplantılarına Kurumumuzu temsilen Kurul üyesi Prof. Dr. Metin TOPRAK, Baş Hukuk Müşaviri Doç Dr. Tahir SARAÇ, Rekabet Başuzmanları Yaşar TEKDEMİR, Tarkan ERDOĞAN, Meltem BAĞIŞ AKKAYA ve Rekabet Uzmanı Sinan ÇÖRÜŞ katılmışlardır.

Söz konusu toplantıların önemli gündem maddeleri arasında aşağıdaki konularda yuvarlak masa toplantıları ya da kısa tartışmalar yer almıştır:

 -Aşırı fiyatlama konulu yuvarlak masa toplantısı (2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu)
-Rekabet kurumları ile mahkemeler arasındaki ilişkinin kurumsal ve usule ilişkin yönleri ile usule ilişkin adil süreç ve şeffaflık konusundaki gelişmeler konulu yuvarlak masa toplantısı   (3 numaralı İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu)
-Özellikle denetim/muhasebe pazarları bakımından sistemik etkili pazarlardaki birleşmelerin ele alınması konulu kısa tartışma (3 numaralı İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu)
-Kamu ihalelerine ilişkin olası bir taslak Konsey Tavsiye’sine ilişkin kapsamın belirlenmesine dair tartışma  (3 numaralı İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu)
-Dijital ekonomi konusunda oturum (Rekabet Komitesi)
-Kamu tarafından sağlanan hizmetlerde rekabet konulu kısa tartışma  (Rekabet Komitesi)
-Rusya’nın OECD’ye katılım süreci çerçevesinde rekabet hukuku ve politikası alanındaki gelişmelerine dair teknik güncelleme  (Rekabet Komitesi)

Aşırı fiyatlama ve rekabet kurumları ile mahkemeler arasındaki ilişkinin kurumsal ve usule ilişkin yönleri ile usule ilişki adli süreç ile dijital ekonomi konusunda hazırlanan Kurum katkıları toplantı öncesinde OECD Sekretarya’sına gönderilmiştir.

OECD Ekim ayı toplantıları esnasında ayrıca “Hızlı tüketim ürünleri perakendeciliği sektör araştırması”na ilişkin gelişmeler de bir sunuş eşliğinde 2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu’nda diğer üye ülkeler ile paylaşılmıştır.

Ayrıca artık gelenekselleşen ve OECD toplantıları esnasında gerçekleşen ICN Yönetim Kurulu toplantısına da katılım sağlanmıştır.