OECD Rekabet Komitesi ve Bu Komiteye Bağlı Çalışma Gruplarının Haziran Toplantısına Katılım (23.6.2016)

OECD Rekabet Komitesi’nin ve bu komiteye bağlı iki çalışma grubunun 12-17 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen toplantılarına Kurumumuzu temsilen İkinci Başkan Arslan NARİN, Mesleki Koordinatör Osman Tan ÇATALCALI, Rekabet Başuzmanı Ayşe Özlem UZUN, Rekabet Başuzmanı Remzi Özge ARITÜRK, Rekabet Uzmanı Esin AYGÜN ve Rekabet Uzman Yardımcısı İbrahim Hilmi KOÇAK katılmıştır.

Toplantıda tartışılan ana gündem maddeleri ise “Hukuksal Hizmetler Sektöründe Yıkıcı Yenilikler”, “Birleşme ve Devralma İşlemlerinde Kamu Menfaati Değerlendirmesi”, “Birleşme ve Devralma İşlemlerindeki Müdahale Eşikleri”, “İndirim Sistemleri” ve “Rekabet Hukuku Uygulamalarında Taahhüt Mekanizması” olarak sayılabilir.

Kurumumuz, toplantıda tartışılan gündem maddelerine ilişkin çeşitli katkılar hazırlamış ve ilgili oturumda 2015 yılı Faaliyet Raporunu üye devletlere sunmuştur.

Diğer yandan OECD Haziran ayı toplantısı sırasında OECD Daimi Temsilcimiz Dr. Erdem BAŞÇI tarafından verilen iftar davetine İkinci Başkan Arslan NARİN ve Mesleki Koordinatör Osman Tan ÇATALCALI katılmıştır.