OECD Rekabet Komitesi ve bu Komite altındaki 2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu ile 3 numaralı İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu toplantılarına Kurumumuzdan da katılım sağlandı (27.12.2012)

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD) bünyesinde yer alan Rekabet Komitesi ve bu Komite altındaki 2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu ile 3 numaralı İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu toplantıları 25-28 Ekim 2010 tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu toplantılarda Kurumumuzu Uluslararası İlişkiler Müdür V. Yaşar Tekdemir, Rekabet Başuzmanı Burak Büyükkuşoğlu ve Rekabet Uzmanı Evrim Özgül Kazak temsil etmiştir.

OECD’nin 2010 yılında ağırlık verdiği “yeşil büyüme” konusu bağlamında, Rekabet Komitesi Ekim ayı toplantısında esas olarak “çevre ile rekabet hukuku ve politikası ilişkisi”nin farklı yönlerini ele almaya karar vermiştir. Bu çerçevede gerek çevre konusunda gerekse rekabet hukuku ile ilgili diğer konular bağlamında Rekabet Komitesi ve ilgili Çalışma Grupları toplantılarında esas olarak aşağıdaki başlıklarda toplantılar yapılmıştır:

  • Emisyon İzni Ticareti ve Rekabet (2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu)
  • Hakemlik ve Rekabet (3 numaralı İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu)
  • Rakipler Arasında Bilgi Değişimi (Rekabet Komitesi)
  • Çevre Bağlamında Yatay Anlaşmalar (Rekabet Komitesi)
  • Çevreye Saygılı Büyümeye Yönelik Politikalar ve Pazar Ekonomisi (Rekabet Komitesi) 

OECD Rekabet Komitesi toplantısı vesilesiyle bir araya gelen Uluslararası Rekabet Ağı (ICN-International Competition Network) Yönlendirme Grubu üyeleri de 27 Ekim 2010 tarihinde bir toplantı gerçekleştirerek ICN’nin bugünü ve geleceği konusuyla 2011 yılında düzenlenecek 10’uncu yıllık konferans hazırlıklarını görüşmüşlerdir.

OECD ve ICN Yönlendirme Grubu toplantılarının yanı sıra, Rekabet Kurumu heyeti önceden belirlenmiş bir program çerçevesinde bir dizi ikili temasta da bulunmuştur.