OECD Rekabet Komitesi Toplantısı ile Küresel Rekabet Forumu na Katılım (4.3.2013)

25-27 Şubat- 2013 tarihleri arasında Paris’te düzenlenen OECD Rekabet Komitesi, bu Komite altındaki 2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu ile 3 numaralı İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu toplantılarına Kurumumuzu temsilen Rekabet Başuzmanı Ali ARIÖZ ile Rekabet Uzmanları Erdem AKTEKİN ve Canan İÇEL katıldı. Anılan toplantıları takiben, 28 Şubat-1 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen OECD Küresel Rekabet Forumu’na ise Kurumumuzu temsilen Kurum Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI, Kurul Üyeleri Dr. Murat ÇETİNKAYA, Kenan TÜRK ve Rekabet Başuzmanı Ali ARIÖZ katılım sağladı.

Söz konusu toplantıların önemli gündem maddeleri arasında aşağıdaki konularda yuvarlak masa toplantıları ya da oturumlar yer aldı:

• 25 Şubat 2013, 2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu: Rekabeti Değerlendirme Tavsiyesinin Revize Edilmesinin Görüşülmesi, Yerel-Bölgesel Ulaştırma Hizmetlerinde İmtiyaz Dağıtım Metotları, Rekabet Kurumlarının Faaliyetlerinin Etkisinin Değerlendirilmesi;

• 26 Şubat 2013, 3 numaralı İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu: Uluslararası İşbirliği;

• 26-27 Şubat 2013, Rekabet Komitesi: Rekabet Hukuku ve Politikası Endikatörü, On-line Satışlarda Dikey Kısıtlamalar;

• 28 Şubat-1 Mart 2013, Küresel Forum: Rekabet ve Yoksulluğun Azaltılması, Televizyon ve Yayıncılık Piyasasında Rekabet, Uluslararası Uygulama İşbirliğine ilişkin OECD-ICN Ortak Anketinin İlk Bulgularının Sunulması.

Kurumumuz adına ‘Yerel-Bölgesel Ulaştırma Hizmetlerinde İmtiyaz Dağıtım Metotları’, ‘On-line Satışlarda Dikey Kısıtlamalar’ ve ‘Televizyon ve Yayıncılık Piyasasında Rekabet’ konularında hazırlanan katkılar OECD Sekretarya’sına iletildi ve toplantı sırasında da ilgili konulara ilişkin Kurum uygulamaları aktarıldı.

OECD Şubat ayı toplantıları esnasında ayrıca Uluslararası Rekabet Ağı’nın (ICN) Yönetim Kurulu toplantısı ile EMCN (Avrupa Akdeniz Rekabet Ağı) toplantısına katılım sağlandı.