OECD Rekabet Komitesi nin Güz Dönemi Toplantısı ile Global Rekabet Forumu na Katılım (4.11.2015)

OECD Rekabet Komitesi’nin ve bu komiteye bağlı iki çalışma grubunun 26-28 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen toplantıları ile Global Rekabet Forumu’nun 29-30 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlenen toplantılarına Kurumumuzu temsilen Başkan Prof. Dr. Ömer TORLAK ile Kurul Üyesi Fevzi ÖZKAN, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin ÜNLÜ, Mesleki Koordinatörler Burak BÜYÜKKUŞOĞLU ve Osman Tan ÇATALCALI ile Rekabet Uzmanı İmren KOL katılmıştır.

“Ara malları ilgilendiren karteller”, “Platformlar arasındaki parite anlaşmaları”, “Pazar araştırmaları”, “Rekabetin istihdama olan etkisi”, gibi konuların derinlemesine tartışıldığı toplantılara aktif katılım sağlanmış olup, uzmanlarımız tarafından “Neden bazı sektörlerde kartellerle daha fazla karşılaşılıyor” başlıklı konuda ekmek ve çimento sektörlerine ilişkin sunumlar yapılmıştır.

Diğer yandan OECD toplantıları esnasında Uluslararası Rekabet Ağı’nın (International Competition Network - ICN) Yönetim Kurulu toplantısında Kurumumuzu Başkanımız Prof. Dr. Ömer TORLAK temsil etmiştir.

Program kapsamında OECD Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende’yi makamında ziyaret eden Başkanımız Prof. Dr. Ömer Torlak, Sayın Büyükelçi ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Görüşmeye Kurul Üyemiz Fevzi Özkan ile Kurum Başkan Yardımcımız Hasan Hüseyin Ünlü de katılmışlardır.