OECD Rekabet Komitesi (27.12.2012)

“13- 17 Şubat 2012 tarihleri arasında Paris’te düzenlenen OECD Rekabet Komitesi, bu Komite altındaki 2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu ve 3 numaralı İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu toplantıları ile Küresel Rekabet Forumu kapsamındaki toplantılara Kurumumuzu temsilen Kurul üyesi Prof. Dr. Metin TOPRAK, I. Denetim ve Uygulama Daire Başkanı Hasan Hüseyin ÜNLÜ, Dış İlişkiler, Eğitim ve Rekabet Savunuculuğu Dairesi Başkanı Dr. Armağan ERDOĞAN, Rekabet Uzmanı Hüseyin ORMAN ile Rekabet Uzman Yardımcısı Mazlum YALÇINKAYA katılmışlardır.

Söz konusu toplantıların önemli gündem maddeleri arasında aşağıdaki konularda yuvarlak masa toplantıları ya da kısa tartışmalar yer almaktadır:

  • 13 Şubat 2012 Pazartesi, 2 numaralı Rekabet ve Düzenleme Çalışma Grubu, Sağlık Hizmetlerinde Rekabet konulu yuvarlak masa tartışması
  • 14 Şubat 2012 Salı, 3 numaralı İşbirliği ve Uygulama Çalışma Grubu, Rekabeti Kısıtlayıcı Etkileri Olan Tek Taraflı Bilgi Değişimi konulu yuvarlak masa tartışması
  • 15 Şubat 2012 Çarşamba, Rekabet Komitesi, Dijital Ekonomi konulu tartışmanın devamı (Örn. şebeke etkileri, mobil geliştiriciler için kapalı platformlara karşı açık platformların rekabet açısından çıkarımları, birlikte işlerlik, e-ticaret)
  • 16 Şubat Perşembe ve 17 Şubat Cuma 2012, Küresel Rekabet Forumu, i) Rekabet ve emtia fiyatlarındaki dalgalanma ve ii) Kartel Soruşturmalarında Uluslararası İşbirliğinin Geliştirilmesi konularında iki yuvarlak masa tartışması.

Kurumumuz adına sağlık hizmetlerinde rekabet, rekabeti kısıtlayıcı etkileri olan tek taraflı bilgi değişimi ve rekabet ve emtia fiyatlarındaki dalgalanma konularında hazırlanan katkılar toplantı öncesinde Sekretarya’ya iletilmiştir. Yine toplantı esnasında ICN Yönetim Kurulu toplantısına katılım sağlanmıştır.”