Meslek Örgütlerinden Rekabet Kurumu Başkanı na Ziyaret (27.12.2012)

28 ve 29 Kasım 2012 tarihlerinde çeşitli meslek örgütleri Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr Nurettin KALDIRIMCI’yı Rekabet Kurumu İstanbul Temsilciliği’nde ziyaret etti.

İlk ziyaret Fırıncılar Odası Başkanı Fahri ÖZER ve beraberindeki heyet tarafından gerçekleştirildi. Heyet, Başkan KALDIRIMCI’nın ortak pazarlama şirketi üzerinden dağıtım yapmanın ve belli bir fiyat aralığında hareket etmenin rekabete aykırı olup olmadığı konusunda değerlendirmesine başvurdu ve kayıtdışı çalışan fırınların haksız rekabete yol açtığından yakındı. Başkan Prof.Dr.KALDIRIMCI ve Rekabet Uzmanı Ümit Nevruz ÖZDEMİR, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun bağlamında Kurum’un konuya bakışını ve sektöre ilişkin yaklaşımını anlattı. 

Başkan Prof. KALDIRIMCI, ardından Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan GÜNER, Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal MERİM, İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin KAMEROĞLU ve Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz BAŞMAN ile beraberindekilerden oluşan heyeti kabul etti. Heyet, bankaların son dönemde sektöre ilişkin faaliyetlerinden rahatsızlıklarını ve diğer sektörel sorunları paylaştılar. Rekabet Kurumu Başkanı ve Mesleki Koordinatör H.Suat ÖLMEZ de Kurumun kuyumculuk sektörüne ilişkin yapmış olduğu incelemeler ve Kanun’un ilgili maddelerinin hangi çerçevede uygulandığı hususunda bilgi verdiler.

Bir diğer ziyaret Piri Reis Harita ve CBS Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selami BALCI, Mimar Mühendisler Grubu Başkanı Avni ÇELEBİ ve Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Süleyman YORULMAZ tarafından gerçekleştirildi. Ziyarette dernek başkanı Selami BALCI  Kentsel dönüşüm konusunda Rekabet Kurumu ile birlikte ortak projeler ve iş birliği yapmak istediklerini belirtti. Heyeti Rekabet Kurulu Üyesi Reşit GÜRPINAR ile birlikte kabul eden Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI ise Kurum’un yetkileri dahilinde iş birliklerine açık olduklarını dile getirdi.

Son görüşme Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) heyeti ile gerçekleşti. TÜGİAD Başkanı Ali YÜCELEN, İşadamları nezdinde Rekabet Kurumu’nun prestijli ve kararlarında adil bir Kurum olarak görüldüğünü ve Kurum’un çalışmalarını takdirle izlediklerini belirtti. Daha sonra Kurum Başkanı Prof.Dr.KALDIRIMCI ve Rekabet Kurulu Üyesi Reşit GÜRPINAR, heyetin Rekabet Kurumu’nun çalışma usulüne ve 4054 Sayılı Kanun’un uygulanmasına ilişkin sorularını cevapladı. Toplantıda Rekabet Kurumu ve TÜGİAD’ın, teşebbüslerin rekabet kurallarını öğrenmesi, benimsemesi ve içselleştirilmesi hususunda işbirliği yapması konusunda ilke kararı alındı.