Kurumumuzun ev sahipliği yaptığı ve 81 ülkenin katıldığı "9. Uluslararası Rekabet Ağı (ICN) Yıllık Konferansı" 27 Nisan 2010 tarihinde İstanbul da gerçekleştirildi (27.12.2012)

    Uluslararası Rekabet Ağı'nın 9. Yıllık Konferansı, (International Competition Network -ICN) 27-29 Nisan 2010 tarihleri arasında Kurumumuzun ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

    Rekabet Hukuku ve Politikası alanında dünyanın en prestijli platformlarından birisi olan ICN Yıllık Konferansı kapsamında, her yıl olduğu gibi, temsilcilerinin katılımıyla Çalışma Grupları oluşturuldu. Bu gruplar gerçekleştirdikleri proje ve çalışmaları, ilgili kesimlerin bilgi ve değerlendirmesine sundular. Konferansta yüksek düzeyde bir etkinlik sağlanabilmesi için, panel, genel kurul, geri bildirim ve planlı tartışma oturumları gibi birbirinden farklı yapılarda oturumlar düzenlenmiştir.

     ICN'in 9. Yıllık Konferansına katılmak için 483 katılımcı 81 ülkeyi temsilen kayıt yaptırdı. Katılımcı grubu rekabet hukuku uygulamasına sahip gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerin rekabet kurumlarının en üst düzey temsilcilerinden oluşmuştur. Katılımcılar arasında rekabet hukuku ve politikası alanında çalışan akademisyenler ve danışmanlar da yer aldı. 
 
    Konferansın 27 Nisan 2010 tarihinde yapılan açılışında Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avrupa Birliği Komisyonu’nun Rekabet Politikasından sorumlu Üyesi Joaquin Almunia, ICN Yönetim Kurulu Başkanı ve Birleşik Krallık Adil Ticaret Ofisi CEO’su John Fingleton ile Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı konuşma yaptılar.
 
    ICN'in bu yıl ev sahipliğimizde yapılan Konferansı’nda şu konular tartışmaya açılmıştır:
 
-         Kartellerle Etkin Mücadelede Bilişim Sistemlerine Dayalı Delillerin Toplanması ve Kartel Dosyalarının Etkili Bir Şekilde Ele Alınması,
 
-         Birleşme ve Devralmalarda Pazar Tanımı ve Batan Firma Savunması Analizi Hakkında Geliştirilen Tavsiyeler,
 
-         Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Kapsamında Rakiplerle Anlaşma Yapmayı Reddetme,
 
-         Rekabet Kurumları için Stratejik Planlama ve Önceliklendirme ve İnceleme / Araştırma / Soruşturma Dosyalarının Etkin Yönetimi,
 
-         Piyasa Araştırmalarına Yönelik İlkeler ve Elde Edilen Verilerin Depolanması.
 
    ICN'in bu yılki konferansının gündeminde ayrıca, Kurumumuz tarafından hazırlanıp ICN üyesi ülkelerin rekabet kurumları tarafından cevaplandırılan anketlerden yola çıkılarak oluşturulan “Rekabet Politikası İle Diğer Kamu Politikaları Arasındaki İlişki” konulu bir rapor özel proje de yer almıştır.