Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI Paris te 16 Şubat 2011 tarihinde Rusya Federasyonu Federal Anti-tekel İdaresi, 17 Şubat 2011 tarihinde ise Hırvatistan Rekabet Kurumu ile işbirliği öngören birer mutabakat zaptı imzalamıştır (27.12.2012)

     Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI Paris’te 16 Şubat 2011 tarihinde Rusya Federasyonu Federal Anti-tekel İdaresi, 17 Şubat 2011 tarihinde ise Hırvatistan Rekabet Kurumu ile işbirliği öngören birer mutabakat zaptı imzalamıştır
 
     Anılan görüşmelere ilgili ülke temsilcilerinin yanı sıra Uluslararası İlişkiler Müdür Vekili Yaşar TEKDEMİR, İktisadi Araştırmalar Müdür Vekili Dr. Ekrem KALKAN, Rekabet Başuzmanları Ömür PAŞAOĞLU, Arif Ogün SARI ile Rekabet Uzmanı Lerzan KAYIHAN ÜNAL’dan oluşan bir heyet katılmıştır. Görüşmelerde ayrıca OECD Nezdindeki Daimi Temsilcilikte Görevli Ticaret Müşaviri Ayşe Keskinkılıç MUHTAROĞLU da yer almıştır.
 
     Anılan mutabakat zabıtlarını sırasıyla Rusya Federal Anti-tekel İdaresi adına Başkan Yardımcısı Dr. Andrey TSYGANOV,Hırvatistan Rekabet Kurumu adına ise Konsey/Kurul üyesi Dr. Sc. Mirna Pavletić ŽUPİĆ imzalamışlardır.


Toplantılarda ülke uygulamalarına yönelik karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuş ve karşılıklı olarak geleceğe yönelik işbirliğini geliştirici görüşler paylaşılmıştır. Rusya Federal Anti-tekel İdaresi Başkan Yardımcısı enerji sektörü ve sınır aşan rekabet davalarının uygulamaları hakkında bilgi verirken, Hırvat yetkili Hırvatistan’ın AB üyeliğinde geldiği noktadan bahsettikten sonra Rekabet Faslı’nın müzakeresinin devam ettiğini ve bu süreçte Avrupa Birliği’nin İşleyişine İlişkin Antlaşmanın “münhasır ve özel hakka sahip teşebbüsler ile kamu tekelleri” konularını düzenleyen 106. maddesine paralel bir hükmün Hırvat Rekabet Kanunu’na eklenerek bu konunun çözüme kavuşturulduğunu ifade etmiştir.