Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI nın "Rekabet Savunuculuğu" temasının işlendiği "2010 Rekabet Mektubu"nun ilgili kesime dağıtımı sürüyor (27.12.2012)

     Ekonomik krizden çıkış aşamasında “Rekabet Savunuculuğu” anlayış ve duyarlılığının yaygınlaşmasının önemini vurguladığı “2010 Rekabet Mektubu”, paydaşlarımız olarak nitelendirdiğimiz “Kamu yönetimi organları, siyasi partiler, özel ve kamu teşebbüsleri, teşebbüs birlikleri, sivil toplum örgütleri, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, medya kuruluşları ve üniversitelere” konuya dikkatlerini çekmek, ilgi ve desteklerini sağlamak üzere gönderilmiştir.

     Rekabet politikasının başarıya ulaşmasında rekabetin sağladığı yararların ve bu yararların sağlanmasında rekabet kurallarının uygulanmasının sahip olduğu rolün toplum tarafından bilinmesinin önemi ve üyelerini doğrudan ilgilendirmesi nedeniyle;

       Gibi sivil toplum örgütleri ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı,  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK),  İGEME(İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi) web sayfalarında 2010 Rekabet Mektubu” nu yayınlayarak kamuoyuna duyurmuşlardır.

     Bu kapsamda “2010 Rekabet Mektubu” başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, TBMM Başkanlığı ve Milletvekillerine, Başbakanlık ve diğer bakanlıklara, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı, Valilikler ile Üniversite Rektörlüklerine gönderilmiştir.

    Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı ayrıca üniversite rektörlüklerine “2010 Rekabet Mektubu” nun önemini işaret ederek bir bilgilendirme yazısı göndermiştir.   

     “2010 Rekabet Mektubu” ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aylık yayın organı olan “Ekonomik FORUM” dergisi ile Türkiye genelinde TOBB üyesi sivil toplum örgütleri ve bu kapsamda dağıtılan diğer ilgili kesimlere 14.000 adet gönderilmiştir.

       “2010 Rekabet Mektubu” nun ilgili kesimlere dağıtımı sürmekte olup başta ticaret ve sanayi odaları olmak üzere paydaşlarımız olarak nitelendirdiğimiz teşebbüs, teşebbüs birlikleri ve sivil toplum örgütlerine talepleri halinde üyelerine ulaştırılmak üzere gönderilmektedir.

    “2010 Rekabet Mektubu” İçin Tıklayınız