KKTC Rekabet Kurulu nun Ziyareti (14.10.2014)

KKTC Rekabet Kurulu Başkanı Yenal SÜREÇ ve Kurul üyeleri Rekabet Kurumu’na 13-14 Ekim 2014 tarihlerinde 2 günlük bir çalışma ziyareti düzenledi.

Çalışma ziyaretinin birinci gününde KKTC Rekabet Kurulu üyelerine ilk olarak Rekabet Uzmanı Şamil PİŞMAF tarafından, Türkiye akaryakıt sektörünü ve bu sektör hakkında Rekabet Kurulu tarafından alınan kararları anlatan bir sunum yapıldı. Daha sonra, Rekabet Başuzmanı Özgür BAL tarafından teşebbüs birliklerinin ülkemizdeki önemini ve Rekabet Kurumu’nun teşebbüs birlikleri hakkında aldığı kararları anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Sunumlardan sonra KKTC Rekabet Kurulu üyelerinin ziyareti şerefine Rekabet Kurulu tarafından bir yemek verildi.

Çalışma ziyaretinin ikinci gününde ise KKTC Rekabet Kurulu üyeleri, Rekabet Kurulu tarafından maya üreticileri hakkında açılan soruşturmanın sözlü savunma toplantısına katıldılar. Sözlü savunmanın bitiminde Rekabet Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI’yla görüşen KKTC Rekabet Kurulu üyeleri, bu görüşmenin sonrasında Kurumumuzdan ayrıldılar.