KİK, BDDK ve TMSK ya ziyaret (27.12.2012)

Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr. Nurettin KALDIRIMCI, Kurum II. Başkanı Prof.Dr. Metin TOPRAK, Kurul üyeleri Doç.Dr. Mustafa ATEŞ, Dr. Murat ÇETİNKAYA ve Reşit GÜRPINAR ile Kurum Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Tahir SARAÇ'tan oluşan bir heyet 3 Temmuz 2012 tarihinde sırasıyla Kamu İhale Kurumu'nu (KİK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nu (BDDK) ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’nu (TMSK) ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. 

KİK’e yapılan ziyarette Heyet, Kurum Başkanı Mahmut GÜRSES ve Kurul üyeleri tarafından ağırlandı. İki kurum başkanı son dönemdeki faaliyetleri hakkında bilgi alışverişi yaparak mevcut protokol çerçevesinde yürütülen kurumlar arası işbirliğini daha ileriye taşıma hususunda görüş ve dileklerini paylaştılar.

BDDK’da da Başkan Mukim ÖZTEKİN ve Kurul üyeleri ile görüşen Rekabet Kurumu Heyeti, bankacılık ve ilgili piyasalarda iki kurumun faaliyetlerinin eşgüdümlü biçimde yürütülebilmesini teminen bir protokol yapılması hususunda BDDK yönetimi ile ilke kararı aldı.  

Kurum Heyeti son olarak, yeni kurulan TMSK Başkanı Seyit Ahmet BAŞ’a bir ziyarette bulundu. Yapılan görüşmede her iki kurumun görev ve faaliyetleri hakkında bilgi alışverişi sağlandı. Heyet, TMSK Başkanı ve beraberindekilere çalışmalarında başarılar dileyerek ziyaretini tamamladı.