Kamu İhale Kurumu(KİK) ile Kurumumuz arasında imzalanan "İşbirliği Protokolü" çerçevesinde Kamu İhale Kurulu Üyeleri ile Kurum yöneticileri ve personeline eğitim verildi (27.12.2012)

Kamu ihalelerinde rekabet ortamının tesisi ve geliştirilmesi amacına yönelik olarak Kamu İhale Kurumu ile Kurumumuz arasında 14 Ekim 2009 tarihinde "İşbirliği Protokolü" imzalanmıştı.

Protokol ile "iki kurum arasında bilgi paylaşımı, karşılıklı meslek personelinin Kurumların mevzuatı konusunda eğitimi, Kurum dışında verilen eğitimlerde katılımcılara Protokole ilişkin bilgi verilmesi ve Kurumlarca yürütülen dosyalara destek verilmesi" kararlaştırılmıştı.    

Bu kapsamda, 15 Haziran 2010 tarihinde Kamu İhale Kurulu Üyeleri ile Kurum yöneticileri ve personeline Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Toplantı Salonunda eğitim verilmiştir. Rekabet Kurulu Üyesi İsmail Hakkı KARAKELLE, Başkan Yardımcıları H. Erkan YARDIMCI, Fevzi ÖZKAN ve Araştırma Dairesi Başkanı Dr. Murat Şahin ÖCAL, İktisadi Araştırmalar Müdürü V. ve Rekabet Başuzmanı Ali İhsan ÇAĞLAYAN’ ın da katıldığı eğitimde Rekabet Başuzmanı Barış EKDİ, Rekabet Uzmanları Evren SESLİ ve Erdem AYGÜN görev almıştır.

Ayrıca KİK Uzmanlarınca Kurumumuzda verilecek eğitimin diğer ayağının da ileri bir tarihte gerçekleştirilmesi planlanmış olup bu eğitimde KİK tarafından Rekabet Kurulu Üyeleri, yöneticileri ve personeline eğitim verilecektir.