Teresa Moreira - UNCTAD Rekabet ve Tüketici Politikaları Bölümü Başkanı;
Türk Rekabet Kurumunun burada temsil ettiğim UNCTAD ile işbirliği içerisinde düzenlediği birinci İstanbul Rekabet Forumunda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.
Bu toplantıyı, karşılıklı anlayışı güçlendirip ortak öğrenme deneyimleri sağlayacak daha rahat ve gayrı resmi bir çerçeve içerisinde bölgesel işbirliğini teşvik etmek için çok önemli bir girişim olarak görüyoruz.
Son derece kalifiye ve işine bağlı personeliyle 22 yıldır faaliyet göstermekte olan Türk Rekabet Kurumu, geniş bir deneyime sahip.
Bu yüzden, Türk Rekabet Kurumunu gelişmekte olan ülkelerin daha genç ve daha az deneyimli rekabet kurumlarına bir örnek olarak kullanabildiğimiz için de son derece mutluyuz.
Bunun önümüzdeki yıllarda düzenlenecek birçok toplantının ilki olacağını umuyor ve sizinle tekrar konuşabilmeyi diliyorum.
Teşekkürler.
Antonio Gomes - OECD Finans ve Girişim İşleri Müdür Yardımcısı Vekili;
Birinci İstanbul Rekabet Forumu için İstanbul’da olduğum için çok mutluyum.
Türk Rekabet Kurumunu böylesine önemli bir forum düzenlediği için tebrik etmek istiyorum - bu forum yalnızca dijitalleşme, küreselleşme, uluslararası işbirliği ve kartellerle etkili mücadele gibi çok önemli bazı sorunları tartışmakla kalmayacak, aynı zamanda bölgedeki birçok ülkeyi bir araya getirerek bölgesel işbirliğini de teşvik edecek.
Ayrıca bu Foruma 30’dan fazla bölge ülkesinin katılım göstermiş olması da çok etkileyici.
Dolayısıyla Türk Rekabet Kurumunu yeniden tebrik ediyorum. Bu girişimin gelecekte çok, çok başarılı olacağından şüphem yok.
Valon Prestreshi - Kosova Rekabet Otoritesi Başkanı;
ICF deneyimi şimdiye kadar yaşadığım en güzel deneyimlerden biriydi. Burada daha önce yaptığımız toplantılar sayesinde Türk Rekabet Kurumu ile Kosova Rekabet Otoritesi arasında bir anlaşmaya vararak Sayın Başkanı bir memorandum imzalamak üzere Kosova’ya davet edebildik.
ICF Konferansının son derece iyi düzenlendiğini, diğer genç rekabet otoritelerinin başka ülkeler, diğer kurumlar ve rekabet otoriteleri ile deneyim alışverişinde bulunabilmeleri için çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Organizasyon harika geçti; konuk severlik her zamanki gibi bu sefer de mükemmeldi.
Umarım böyle devam ederiz. ICF programını gelecekte de sürdüreceğinizi umuyorum.
Ioannis Lianos - Yunanistan Rekabet Otoritesi Başkanı;
Davet edildiğim İstanbul Rekabet Forumunun hukukçuları, iktisatçıları, akademisyenleri ve görevlileri rekabet hukuku ve uygulamasına ilişkin son gelişmeleri tartışmak üzere bir araya getiren harikulade bir girişim olduğunu düşünüyorum.
Bugünkü Konferansta daha çok dijital ekonomi üzerinde duruldu.
Elbette bu son derece güncel bir konu.
Herkes bu konu üzerinde çalışmalar yapıyor, birçok rapor yayımlanıyor ve bence bugünkü tartışmalar bazı önemli sorunları ve rekabet hukuku kuramı ve uygulamasında yapmamız gereken bazı değişiklikleri ön plana çıkardı.
İstanbul Rekabet Forumu gibi forumların küreselleşen ve dijitalleşen dünyamızda ihtiyaç duyduğumuz küresel tartışmaları teşvik etme açısından büyük önem taşıdığından şüphem yok.
Düzenlediğiniz konferansta sunum yapma ve buradaki harika insanlarla tartışmalarda bulunma fırsatı için tekrar çok teşekkürler.
Teşekkür ederim.
Araz ALİYEV - Azerbaycan Rekabet Otoritesi Başkan Yardımcısı;
ICF toplantısın yapılması uluslararası işbirliğinin sağlanmasına, son tecrübelerin ve pratiklerin öğrenilmesine, yasal altyapının geliştirilmesine olumlu etki eden bir hazırlıktı.
Bu hazırlıklar tecrübelerin paylaşılmasına, ülkelerin aynı meseleler üzerine araştırma yapmalarını sağladı.
Katılımcılar, birbirlerinin tecrübelerinden istifade ederek kendi ülkelerine dönüp bunları uygulamaya koyabilirler.
Ve bu uluslararası toplantı rekabet kanunlarının geliştirilmesine yardım etmektedir.
Aynı zamanda uzmanların bilgilerini birleştirmesine ve kendi ülkelerinde uygulamasına vesile olmaktadır.
Faydalı bir ortam oluşturmaktadır.
Uluslararası işbirliğine (buna göre bu konuya) ilişkin hazırlıkların hayata geçirilmesi gerekmektedir ve rekabet dünyasında da globalleşmenin etkileri olduğuna göre bu toplantı, ülkeler arası işbirliğinin geliştirilmesine olumlu etki gösteren bir edimdir.