İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2 Haziran 2010 tarihinde düzenlenen toplantıya Rekabet Kurulu İkinci Başkanı Doç. Dr. Mustafa ATEŞ konuşmacı olarak katıldı (27.12.2012)

     İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2 Haziran 2010 tarihinde “Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi” çalışmaları kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde düzenlenen toplantıya Rekabet Kurulu İkinci Başkanı Doç. Dr. Mustafa ATEŞ konuşmacı olarak katılmıştır.
 
     Rekabet Kurulu İkinci Başkanı Doç Dr. Mustafa ATEŞ’ in rekabet hukuku ve fikri mülkiyet hukuku alanındaki bilgi ve tecrübelerini paylaştığı çalışmada, “Rekabet Hukuku Uygulamasına Konu Olması Yönüyle Fikri Mülkiyetin Özellikleri: Fikri Mülkiyet Hukuku ile Rekabet Hukuku Arasındaki İlişki” başlığı altında, fikri mülkiyete tabi hukuki varlık ve değerlerin rekabet hukuku bakımından önem taşıyan tabii, hukuki ve iktisadi nitelikleri ekseninde, fikri mülkiyet hukukunun koruma konuları ve amaçlarıyla rekabet hukukunun koruma konusu ve amaçları karşılaştırmalı olarak ele alınmış ve bu çerçevede anılan iki hukuk disiplinin çatışan mı yoksa birbirini tamamlayan iki hukuk alanı mı olduğuna ilişkin tespit ve değerlendirmelerde bulunulmuştur.