İGİAD 2016 Ekonomik Beklentiler Konferansı ve Girişimcilik Ödül Töreni (17.3.2016)

Başkanımız Prof. Dr. Ömer Torlak, Türkiye  İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen “Girişimcilik Ödül Töreni ve 2016 Yılı Ekonomi Değerlendirme Konferansı” na katıldı.

İstanbul’da Eyüp Kültür ve Konferans Merkezindeki 15 Mart 2016 Salı günü gerçekleşen Konferansın ardından “Yılın Girişimcisi” ve “Yılın Genç Girişimcisi” ödülleri dağıtıldı. Ödül töreninin ardından Başkan Torlak, “Girişimci, Rekabet ve Ahlak” başlığı ile programın kapanış konuşmasını yaptı.

Konuşmasında iktisadi hayatın müşteri sadakatiyle doğrudan ilgili olduğunu ifade eden Başkan Torlak, iş yaşamındaki ahlaki değerlerin öneminden bahsetti. Konuşmasına “insanı merkeze alan ahilik sisteminin, modern ticari sistemlere örnek olabilir” şeklinde sürdüren Başkan Torlak, pazarda rekabeti bozmaya yönelik karaborsa oluşumu ve buna benzer ticari davranışların İslam’da ve dolayısıyla Ahilik’te de gayri ahlaki olarak görüldüğünü ifade etti. İGİAD’ın ahlaklı girişimcilik adına önemli ve anlamlı çabalarını önemsediğini belirten Torlak, bu ödüllerin teşvik edici özelliğine vurgu yaparak konuşmasını tamamladı.