Kurumumuzun, Birleşik Devletler Adalet Bakanlığı Anti tröst Birimi (US DOJ) ve Birleşik Krallık Tüketici ve Pazar Otoritesi (CMA) ile birlikte eş başkanlığını yürüttüğü ICN Tek Taraflı Davranışlar çalışma grubunun bu yılki Çalıştayı, Kurumumuz ev sahipliğinde gerçekleşti. Çalıştay’da ICN üyesi kırk ülkenin rekabet otoriteleri ve bunların aday gösterdiği NGA temsilcilerinden oluşan yüze yakın katılımcı hazır bulundu.
Organizasyon kapsamında, 11 Kasım Çarşamba akşamı katılımcılar için bir resepsiyon düzenlendi. Çalıştay, 12 Kasım Perşembe sabahı, Kurum Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ömer TORLAK’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı.
Çalıştay’da katılımcılar, üçe ayrılarak Çalıştay için hazırlanan hipotetik olay üzerinden hakim durumun sözleşme yapmayı reddetme yoluyla kötüye kullanılmasını değerlendirdikleri grup çalışmaları yaptılar. Katılımcılar karşılıklı görüş alışverişi yaparak kendi ülke uygulamalarını paylaştı. Çalıştay’da grup tartışmalarının yanı sıra çeşitli ülke temsilcilerinin sunum yaptıkları iki panel gerçekleştirildi. Bu panellerden ilkinde Evelyne Ameye’nin moderatörlüğünde Felix Engelsing (Bundeskartellamt), Ekaterina Rousseva (DG Competition), Gregory J. Werden (US DOJ) ve Naoko Teranishi (JFTC), sözleşme yapmayı reddetme uygulamasına kendi ülke yaklaşımlarını paylaştılar. İkinci panelde ise Ali Arıöz’ün moderatörlüğünde konuşmacılar Ann Pope (CMA) ve Adam Fanaki (Davies Ward Phillips & Vineberg LLP) Birleşik Krallık ve Kanada’nın hipotetik olaya nasıl yaklaşacağına dair görüşlerini paylaştı.
12 Kasım Perşembe akşamı tüm katılımcılar için bir Gala Yemeği düzenlendi. Çalıştay, 13 Kasım Cuma günü Kurumumuz Başkan Yardımcısı Sayın Kürşat ÜNLÜSOY’un yaptığı, iki gün boyunca yapılan faaliyetleri özetleyen konuşması ile tamamlandı. Ayrıca 14 Kasım Cumartesi günü katılımcılar için Topkapı Sarayı’na gezi düzenlendi.
Çalıştay’da katılımcılar hem grup çalışmalarında iyi kurgulanmış hipotetik bir olayı aktif bir şekilde tartışmak suretiyle hakim durumdaki firmaların sözleşme yapmayı reddetme uygulamaları hakkında bilgilerini paylaştı; hem de sosyal aktivitelerde farklı üye ülke temsilcilerini daha yakından tanıma fırsatı yakalayarak kültürel diyalog kurma imkanına sahip oldu. Kurumumuzun düzenlediği organizasyon ve ev sahipliği de tüm katılımcılar tarafından takdir edildi.