ICC Türkiye den Başkanımız Sayın Torlak a Ziyaret (25.8.2015)

Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi (ICC Türkiye) Yönetim Kurulu Üyesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Genel Sekreter Yeliz Geriş ile Rekabet Komisyonu Üyesi Şahin Ardıyok’tan oluşan bir heyet Başkanımız Prof. Dr. Ömer Torlak’ı ziyaret etti.

Rekabet Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Sayın Torlak’ın atanmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Komite üyeleri, Başkan Torlak’a yeni görevinde başarılar diledi. Heyet ayrıca, ICC Türkiye olarak Rekabet Kurumu ile her türlü işbirliğine hazır olduklarının altını çizdi.

80 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan ve 250’ye yakın üyesi bulunan Milletlerarası Ticaret Odası’nın komisyonlarından birinin de rekabet komisyonu olduğunu belirten Başkan Torlak, Komisyonun üye ülkelerdeki rekabet politikalarının gelişiminde önemli katkılar sağladığını belirtti. Bu nedenle de ICC Türkiye’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyetin yanında, ülkemizde rekabet hukukunun daha da geliştirilmesi ve rekabet kültürünün yerleşmesine yönelik katkılarını beklediğini ifade etti. Bu kapsamda ICC Türkiye’nin ziyaretinin önemine vurgu yapan Torlak, katkı sağlayacak işbirliklerine açık olduklarını belirtti.