ICC (Milletlerarası Ticaret Odası) Türkiye Milli Komitesi Rekabet Komisyonu üyeleri Kurumumuzu ziyaret etti (28.6.2013)

Merkezi Paris’de bulunan amacı dünya ekonomisinde piyasa ekonomisini hakim kılarak uluslararası ticareti arttırmayı hedefleyen uluslararası bir sivil toplum örgütü olan ICC’nin ülkemizde TOBB’un bir iştiraki olarak faaliyet gösteren ICC Türkiye Milli Komitesi Rekabet Komisyonu üyeleri 28 Haziran Cuma günü Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI’yı makamında ziyaret etti. ICC Türkiye Milli Komite Müdürü Pelin MAVİLİ ICC’nin Paris’deki merkezinde komisyonlar aracılığıyla faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu söyledikten sonra, merkezde rekabet hukuku ve politikası alanında çalışmalarını sürdürmekte olan bir “Rekabet Komisyonu” bulunduğunu da ifade etti. Bu çerçevede ICC Türkiye Milli Komitesi’nin de ülkemizde “Rekabet Komisyonu” kurduğunu söyledi.

Görüşmede Türkiye Milli Komitesi Rekabet Komisyonu’nun Kurumumuz ile TOBB arasında hayata geçirilebilecek ortak projelerde köprü görevi üstlenebileceği hatırlatıldıktan sonra, ilk ortak çalışma olarak “ICC Rekabet Uyum Araç Seti”nin Türkçe’ye çevrilerek TOBB ve Rekabet Kurumu ortaklığında ülke genelinde yaygınlaştırılması çalışmasının yapılması Başkan Prof. Dr. KALDIRIMCI’nın dikkatine sunuldu. Başkan Prof. Dr. KALDIRIMCI konunun önemine binaen ortak çalışmanın çok anlamlı olacağını belirttikten sonra böyle bir kampanyada Kurumumuzun bugüne kadar hazırladığı “Rekabet El Kitabı” ve “Rekabet Sözlüğü”nün de paydaşlara ulaştırılabileceğini söyledi.

Toplantıya, ICC Türkiye Milli Komitesi Rekabet Komisyonu’nu temsilen Milli Komite Müdürü Pelin MAVİLİ, Şahin ARDIYOK, Süleyman CENGİZ, Barış EKDİ ve Emre ÖNAL katıldı.