Hollanda Tüketiciler ve Piyasalar Otoritesi (ACM) Tarafından Düzenlenen “Rekabet ve Tüketici Otoriteleri Tarafından Yapılan Müdahalelere İlişkin Etki Değerlendirmesi” Konulu Konferansa Katılım (23.11.2016)

Hollanda Tüketiciler ve Piyasalar Otoritesi (The Netherlands Authority for Consumers and Markets - ACM) tarafından 16 Kasım’da Amsterdam’da düzenlenen “Rekabet ve Tüketici Otoriteleri Tarafından Yapılan Müdahalelere ilişkin Etki Değerlendirmesi” konulu konferans ile 17-18 Kasım tarihlerinde Amsterdam Üniversitesi’nde düzenlenen Rekabet İktisadı Birliği'nin (Association of Competition Economics - ACE) 14. Yıllık Konferansı’na Kurumumuzu temsilen Rekabet Başuzmanları Şebnem KULAKSIZOĞLU, Müge ÖZERCAN PAŞAOĞLU ve Evren SESLİ katıldı.

ACM İktisat Birimi’nin 10. Kuruluş Yıldönümü çerçevesinde gerçekleştirilen “etki değerlendirmesi” konulu konferans, Prof. Tomasso Valletti’nin dijital pazarlara ilişkin yaptığı ampirik çalışmalarına değindiği açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasından sonra rekabet, tüketicinin korunması, sağlık, telekomünikasyon ve enerji sektörü başlıklarında paralel oturumlar gerçekleştirildi. Konferansın bir sonraki bölümünde ilk olarak Prof. Massimo Motta tarafından AB Komisyonu’nun müdahalelerinin etkinliği konulu bir sunum yapıldı. Bu sunumun ardından etki değerlendirmesinin farklı ülke rekabet otoritelerindeki uygulamalarına ve geleceğe dönük çıkarımlarına ilişkin panel tartışma gerçekleştirildi.

Amsterdam Üniversitesi’nde düzenlenen ACE’nin 14. Yıllık Konferansı’nda ise rekabet davalarında iktisadi analizin rolü, anti-rekabetçi uygulamalar neticesinde oluşan yüksek fiyatların yansımaları ve Big Data endüstrilerinde rekabet konuları panel oturumlarda tartışıldı. Ayrıca, son dönemdeki önemli bazı kararlarda yapılan iktisadi değerlendirmeler akademisyenler, uzmanlar ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla dört paralel toplantıda ele alındı.