"Hızlı Tüketim Ürünleri Perakendeciliği Çalıştayı" 3-4 Mayıs 2011 tarihlerinde istanbul da yapıldı (27.12.2012)

“Hızlı Tüketim Ürünleri Perakendeciliği Çalıştayı” 3-4 Mayıs 2011 tarihlerinde istanbul’da yapıldı. 

İlk aşaması tamamlanarak ön raporu Mart ayında kamuoyuna sunulan “Hızlı Tüketim Ürünleri Perakendeceliği Sektör İncelemesi” kapsamında pazardaki rekabet sorunlarına yönelik olarak ön raporda yer verilen tespit ve çözüm önerileri, düzenlenen çalıştayda tartışmaya açıldı.

İstanbul’ da iki gün süren çalıştayın ilk günü tedarikçi kesimle, ikinci günü ise perakendeci kesim ile görüş alış verişine ayrıldı. Rekabet Kurumu 3. Daire Başkanı Suna Barış ÖZER’in yönetiminde gerçekleştirilen çalıştayda, sektör incelemesini yürüten Rekabet Başuzmanları Tarkan ERDOĞAN, Meltem BAĞIŞ AKKAYA, Uzman Yardımcıları Neyzar MENTEŞOĞLU ve Ebru İNCE’den oluşan teknik ekip ile tedarikçi kesimin altmışa yakın, perakendeci kesimin ise elli civarında temsilcisi ayrı günlerdeki oturumlarda bir araya geldi. İlk gün hızlı tüketime konu olan gıda, içecek, kişisel bakım, temizlik ve kozmetik üreticilerinin temsil edildiği tüm üretici birlik ve derneklerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayın ikinci gününde küresel, ulusal ve yerel perakendecilerle bir araya gelinerek yoğun şekilde karşılıklı bilgi ve görüş paylaşımı temelinde sektör incelemesinin bulguları tartışıldı.

Sektör incelemesinin ilerleyen aşamalarında ulaşılacak bulgular, yine ilgili tarafların ve kamuoyunun bilgi ve değerlendirmesine sunularak çalışmalara devam edilecek.