"Hızlı Tüketim Ürünleri Perakendeciliği Çalıştayı", tedarikçi kesim ile 3 Mayıs Salı günü İstanbul da yapıldı (27.12.2012)

  

Hızlı Tüketim Ürünleri Perakendeciliği Çalıştayı”, tedarikçi kesim ile 3 Mayıs Salı günü İstanbul’da yapıldı.

    İlk aşaması tamamlanarak ön raporu kamuoyuna sunulan “Hızlı Tüketim Ürünleri Perakendeciliği Sektör İncelemesi” kapsamında, pazardaki rekabet sorunlarına yönelik olarak ön raporda yer verilen çözüm önerileri, düzenlenen çalıştayda tartışmaya açıldı.
    İstanbul’da 2 gün sürecek çalıştayın ilk günü, tedarikçi kesimle görüş alış verişine ayrıldı. Rekabet Kurumu 3. Daire Başkanı Suna Barış ÖZER’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, sektör incelemesini yürüten Rekabet Başuzmanları Tarkan ERDOĞAN ve Meltem BAĞIŞ AKKAYA ile Uzman Yardımcıları Neyzar MENTEŞOĞLU ve Ebru İNCE’den oluşan teknik ekip ile tedarikçi kesimin altmışa yakın temsilcisi bir araya geldi. Başta Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu’ndan (TGDF) üst düzeyde olmak üzere, hızlı tüketime konu olan gıda, içecek, kişisel bakım, temizlik ve kozmetik üreticilerinin temsil edildiği tüm üretici birlik ve derneklerin katılımı ile gerçekleştirilen çalıştayın bu ilk gününde, yoğun şekilde karşılıklı bilgi ve görüş paylaşımı imkanı yaratılarak sektör incelemesinin bulguları tartışıldı.

 

Çalıştayın 2. günü olan 4 Mayıs Çarşamba günü, benzer şekilde perakendeci kesim ile bir araya gelinecek.