Her yıl üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen yaz dönemi "Sertifikalı Rekabet Hukuku Staj Programı Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI nın açış konuşmalarıyla başladı (27.12.2012)

Her yıl üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen yaz dönemi “Sertifikalı Rekabet Hukuku Staj Programı" Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI’nın açış konuşmalarıyla başlamıştır.

Bu yılın ilk dönemine ilişkin program 21 Haziran – 2 Temmuz 2010 tarihlerinde 56 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

“Sertifikalı Rekabet Hukuku Staj Programı" 2003 yılından bu yana üniversite öğrencilerine yönelik olarak Kurumumuz Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde her yıl Sömestre, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında olmak üzere dört ayrı dönemde tekrarlanmaktadır.

İçerik olarak “staj” tanımından öte “yoğunlaştırılmış eğitim” şeklinde gerçekleştirilen program, iki hafta sürmektedir. İlk hafta dava örnekleri ile zenginleştirilen Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve ülkemiz rekabet hukuku ve mevzuat eğitimi verilmektedir. İkinci haftada katılımcılara dağıtılan örnek olay-senaryo üzerinde etüt çalışması yaptırılmaktadır. Teşebbüs ve Kurum temsili olmak üzere iki gruba ayrılan katılımcılar, son gün Rekabet Kurumu Sözlü Savunma Salonu’nda kendilerine verilen senaryonun gereği rollerini yerine getirmek üzere Rekabet Uzmanlarından oluşturulan temsili Kurul karşısında iddia ve savunmalarını gerçekleştirerek stajlarını tamamlamaktadırlar.